(UPDATED) Ένα κάθαρμα που αυτοαποκαλείται καλλιτέχνης

Tο 2007 ,ο Guillermo Vargas Habacuc, ένας αποτυχημένος ‘καλλιτέχνης’ , αποφάσισε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με αηδιαστικό τρόπο.


Έδεσε με ένα σκοινί στον τοίχο μιας Γκαλερί ‘τέχνης’ ένα αδέσποτο σκυλάκι και το άφησε να πεθάνει αργά από την πείνα και τη δίψα:

Το τραγικό είναι ότι κανείς από τους επισκέπτες της γκαλερί δεν αντέδρασε, με αποτέλεσμα το σκυλί να βρει τραγικό θάνατο μετά από πολυήμερη ταλαιπωρία.

Κανείς δεν τιμώρησε τον αλήτη-καλλιτέχνη, κανείς δεν τον έκλεισε φυλακή, κανείς δεν τον άφησε να πεθάνει δεμένο χωρίς νερό και φαγητό.

Αντίθετα.

Στην Biennale κεντρικής αμερικής οι ειδικοί αποφασίσανε ότι ο Guillermo ήταν πρωτοπόρος καλλιτέχνης και του ζήτησαν να επαναλάβει την κτηνωδία του επισήμως στην Biennale του 2008.

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Βοηθήστε να το σταματήσουμε.

Υπογράψτε εδω: και απαιτήστε μαζί μας, το υποκείμενο αυτό να μην χρίζει καμίας εκτίμησης ούτε να αποκαλείται καλλιτέχνης για τη βάναυση πράξη του, και για την ευχαρίστηση και την απάθεια του με τον πόνο των ζώων..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

UPDATE 1

Δέχθηκα πολλές προσωπικές επιθέσεις για την επιλογή μου να προβάλω την είδηση και να ζητήσω την συμμετοχή σας στην προσπάθεια που γίνεται σε όλο τον κόσμο για διαπόμπευση του Guillermo Vargas.

Κατηγορήθηκα από κάποιους ότι πρόχειρα και παρορμητικά αναδημοσίευσα την είδηση και από άλλους ότι πριν την δημοσιεύσω είχε κυκλοφορήσει άρα δεν ήμουν πρώτος. Προφανώς αντιφατικές οι κατηγορίες αλλά θα χαρώ να απαντήσω και στις δύο.

Την συγκεκριμένη είδηση την εντόπισα στο διαδίκτυο πριν μερικές ημέρες αλλά ομολογώ ότι δεν έδωσα σημασία. Προχθές μια καλή φίλη δημοσιογράφος μου έστειλε ένα μαιλ που κυκλοφορεί και ομολογώ ότι συγκλονίστηκα.

Πριν δημοσιεύσω το κείμενο έκανα μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο και σε κανένα σιτε δεν βρήκα πληροφορίες που να αμφισβητούν την ύπαρξη του Guillermo Vargas και το γεγονός ότι σε έκθεση αυτός χρησιμοποίησε ένα ζώο σαν έργο τέχνης.

Κάποια σιτε αμφισβητούσαν το γεγονός ότι πέθανε το ζώο γιατί δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας !!!

Το σιτε που με έπεισε ότι η ιστορία είναι αληθινή ήταν αυτό του Guardian όπου αναφέρεται η είδηση με την σημείωση ότι

Vargas, 32, said he wanted to test the public’s reaction, and insisted none of the exhibition visitors intervened to stop the animal’s suffering. He refused to say whether the animal had survived the show, but said he had received dozens of death threats.

Juanita Bermúdez, director of the Códice Gallery, insisted Natividad escaped after just one day. She said: ‘It was untied all the time except for the three hours the exhibition lasted and it was fed regularly with dog food Habacuc himself brought in.’

Εμένα δεν με απασχολούσε το αν πέθανε το σκυλάκι (αν και αυτό θα έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα).

Μου αρκεί το ότι χρησιμοποιήθηκε ενώ ήταν (κατά παραδοχή όλων) ταλαιπωρημένο. Ακόμη και αν το ζώο ήταν τώρα ζωντανό εγώ θα ένιωθα τα ίδια συναισθήματα γι αυτό και έγραψα αυτό το ποστ.

Προφανώς δεν ήμουν ο πρώτος αλλά και δεν θα είμαι ελπίζω ο τελευταίος που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Επίσης έμμεσα κατηγορήθηκα ότι με την προτροπή μου συνέβαλα σε spam ή σε hoax και ότι με λίγα λόγια έπεσα θύμα μιας απάτης.

Αγαπητοί μου φίλοι, εγώ προσωπικά προτιμώ να πέσω θύμα εξαπάτησης στην προσπάθειά μου να προστατέψω τις αρχές μου παρά να ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ.

Αν είναι πιθανό με την υπογραφή μου ενάντια στον Guillermo Vargas να πάρουν την διεύθυνση μου και να μου στείλουν spam ας το κάνουν. Σιγά το ρίσκο.

Δεν θα ρισκάρω όμως την ευκαιρία που μου δίνεται να περάσω ένα μήνυμα μαζί με τα υπόλοιπα 2.000.000 θύματα που υπογράφουμε.

Ερεύνησα όσο μπορούσα στο διαδίκτυο για το θέμα. Πολλοί σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται αν όλα είναι αλήθεια, αν πέθανε το σκυλί λόγω ασθένειας ή το βασάνισαν αν αν αν … αλλά οι αντιδράσεις που διάβασα σε κάποια blog Ελληνικά και οι ιδιαίτερες συζητήσεις που είχα με ιστολόγους που κατέβαλαν υπέρμετρη προσπάθεια να τον υπερασπιστούν ή να δώσουν κρυφά νοήματα στις πράξεις του, αποδεικνύουν ότι μόνο στην χώρα μας έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε την απάτη. Δεκάδες ντετέκτιβ μελέτησαν πλάνο πλάνο τα βίντεο, ανέλυσαν προσεκτικά κάθε πτυχή της ιστορίας, κατέγραψαν όλες τις αντιφάσεις της και τελικά αποφάσισαν ότι όσοι φωνάξαμε είμαστε ηλίθιοι.

Μπορεί να είμαστε και εγώ ίσως να είμαι ο μεγαλύτερος αλλά τουλάχιστον εγώ το κάνω από επιλογή.

Τέλος κατηγορήθηκα για τους χαρακτηρισμούς μου.

Τον αποκάλεσα αλήτη, σαδιστή, κόπανο κλπ

Λυπάμαι αλλά δεν απολογούμαι για τα επίθετα και τις προσβλητικές αναφορές μου.

Μόνο και μόνο η πράξη του να πάρει ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη φροντίδας και να το αφήσει σε μια γωνιά χωρίς περίθαλψη, μου αρκεί για να τον θεωρώ κάθαρμα.

Αν νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός ή ότι δεν ξέρω από τέχνη θα σεβαστό την άποψή σας αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σας.

Σχετικά με την ουσία της υπόθεσης τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:

Ο Guillermo Vargas είναι αναμφίβολα υπαρκτό πρόσωπο

Ο Guillermo Vargas χρησιμοποίησε ένα αδέσποτο σαν έργο τέχνης για να τραβήξει τα φώτα πάνω του.

Το αδέσποτο είναι νεκρό. Άλλοι λένε ότι βασανίσθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης, άλλοι ότι το ζώο πέθανε γιατί αρνιόταν να φάει κατά την διάρκεια της έκθεσης και κάποια στιγμή ο υπεύθυνος της γκαλερί δήλωσε ότι το σκυλάκι το έσκασε.
Θεωρώ ότι αν κάποιος βρει ένα ζωάκι ταλαιπωρημένο που αρνιέται να φάει έχει υποχρέωση να το φροντίσει. Δεν το κάνει έκθεμα.
Άρα σε κάθε περίπτωση είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση ο Guillermo Vargas συνέβαλε στον θάνατο του αδέσποτου.

Δεν πιστεύω ότι ο Guillermo Vargas είχε φιλοσοφήσει το θέμα όσο κάποιοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουμε την πράξη του. Αν είχε πρόθεση να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη θα είχε υποστηρίξει την πράξη του με υλικό που θα εξηγούσε τα μηνύματα που ήθελε να περάσει. Το να λέμε ότι ήταν τόσο έξυπνος που πρόβλεψε πως η ιστορία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις άρα πέτυχε τον στόχο του, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη μπούρδες.

Πιστεύω ότι ο πιτσιρικάς (λέγεται ότι είναι 25ρης) έκανε ότι έκανε σε μια γωνιά του πλανήτη για να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Όταν όμως πέσανε πάνω του να τον φάνε, αποφάσισε να φτιάξει ένα σενάριο για να αποφύγει την διαπόμπευση και φυσικά έτρεξε να κρυφτεί αντί να πείσει για τις προθέσεις του. Αυτό το σενάριο εμένα δεν με πείθει.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες face to face. Δεν είδα βίντεο του στο YOU TUBE όπου να δίνει την άποψή του, δεν είδα blog του, δεν διάβασα για καμιά μήνυσή του σε όσους σχεδίασαν την σκευωρία που ήθελε να τον καταστρέψει. Αν εσείς έχετε κάτι σχετικό παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να ανασκευάσω τα συμπεράσματά μου αφού το μελετήσω.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και μέχρι κάποια από αυτά να αναιρεθούν από στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια εγώ κρίνω πως πρέπει με κάθε τρόπο αυτός ο «καλλιτέχνης» να μην έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τέτοια έργα τέχνης.

Γι αυτό και ψήφισα και σας παροτρύνω να ψηφίσετε και εσείς την διαπόμπευση του εδω

Ευχαριστώ όσους ιστολόγους αναδημοσίευσαν την είδηση και βοήθησαν στην μετάδοση του μηνύματος. Κάποιοι από αυτούς έχουν αφήσει trackback έτσι κατάφερα να διαβάσω τα σχετικά ποστ.


  1. Κι άλλος ψυχανώμαλος? οφουυυ .. γέμισε ο κόσμος απο δαύτους ! Ευχαρίστως 8α τον πέταγα δεμένο στον Καιάδα τον τύπο , δεμένο μαζί με τον άλλο να τους φάνε τα σκυλιά !
    τι τους φταίνε μωρέ τα ζωντανά?

    δείτε και πρόσφατο ποστ της το Πατσιούρι http://topatsiouri.blogspot.com/

    Που είναι η πολιτεία να στείλει τον μπόγια να μαζέψει αυτούς αντί τα κακόμοιρα τα αδέσποτα ??

  2. Ποιός καλλιτέχνης μωρέ ο ψυχανώμαλος? οφουυυ ..
    Γέμισε ο κόσμος απο δαύτους !
    Ευχαρίστως 8α τον πέταγα δεμένο στον Καιάδα, τον τύπο, δεμένο μαζί με τον άλλο, να τους φάνε τα σκυλιά !
    Τι τους φταίνε μωρέ τα ζωντανά?

    Δείτε και πρόσφατο ποστ της το Πατσιούρι http://topatsiouri.blogspot.com/

    Που είναι η πολιτεία να στείλει τον μπόγια να μαζέψει αυτούς αντί τα κακόμοιρα τα αδέσποτα ??
    Υπογράφω συγχισμένη το petition ε τα δυο μου τα χέρια, φίλε Παράφωνε με την ευχή να τιμωρη8εί ο Δολοφόνος .. γιατί τέτοιος είναι κι όχι καλλιτέχνης.

  3. Μιλάμε για τέτοια αγανάκτηση που παρ ολο που από λά8ος κι όχι σκόπιμα έστειλα 2 φορές το σχόλιο , σε παρακαλώ να μη σβυσεις το doyblicate! Αστο να φαίνεται!
    τώρα που ξαναδιαβάζω το άρ8ρο σο 8ά8ελα να πνίξω και τους τύπους της Biennale κεντρικής αμερικής που ως ειδικοί δίνουν σε κάτι τέτοιους ψυχανώμαλους το κίνητρο ..
    Παρακαλώ πολύ στο petition να γίνει μνεία και για αυτούς που είναι οι H8IKOI AYTOYΡΓOI στο να επαναλάβει το έγκλημα του!

  4. Πόση αρρώστεια μπορεί να έχει αυτός ο κόσμος;
    Ποτέ δεν θα πάψω ν’ απορώ.

  5. Έλεος παιδιά. Ψάξτε το λίγο πριν το διαδώσετε. Πέρα από την υστερία που έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια μπλογκόσφαιρα, πουθενά δεν υπάρχει αξιόπιστη πηγή που να αποδεικνύει ότι όντως έχουν έτσι τα πράγματα. Αντιθέτως, πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχημένη φάρσα.

    Είναι εντυπωσιακό πάντως το ότι βρέθηκαν δύο εκατομμύρια άνθρωποι να υπογράψουν μια ανούσια διαμαρτυρία για ένα αδιευκρίνιστο γεγονός. Όπως έγραφε κι ο τοίχος της γκαλερί «you are what you read»…

  6. Ανεξάρτητα από το αν πέθανε ή επέζησε τελικά ο σκύλος, το θέαμα και η ιδέα πίσω από αυτήν είναι αποκρουστικό. Μου φέρνει στο μυαλό φωτογραφίες που μου έχουν έρθει με e-mail, γατιών που αφέθηκαν να μεγαλώσουν σε γυάλες. ‘Η αν προχωρίσω πιο πέρα, σε τι διαφέρει αυτό, από την λογική του δολοφόνου στο «Seven» ή στο » Άρωμα» ;;;

  7. Προσπαθώντας να βάλω τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με το αν το παραπάνω είναι hoax ή όχι οφείλω να εξηγήσω τα εξής.
    Υπάρχουν πολλά Blog στο εξωτερικό που δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο εμαιλ που κυκλοφόρησε την είδηση είναι φάρσα hoax.
    Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις των εκπροσώπων της γκαλερί οι οποίοι δηλώνουν ότι το σκυλάκι ήταν καλοταισμένο και πως το βράδυ το έσκασε. Κάτι παρόμοιο δηλώνει ο «καλλιτέχνης».
    Όμως, ΚΑΝΕΙΣ δεν διαψεύδει το γεγονός ότι όντως χρησιμοποιήθηκε ένα ζωντανό πλάσμα σαν «έργο τέχνης».
    Άρα οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι αληθινά.
    Εγώ στις φωτογραφίες βλέπω ένα ταλαιπωρημένο ζωντανό που είναι φανερό ότι δεν τρέφεται κανονικά.
    Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω πως κατά σύμπτωση το σκυλάκι άνοιξε την πόρτα της γκαλερί, ΤΗΝ ΝΥΧΤA και ξαναβγήκε στους δρόμους.
    Νομίζω ότι είναι αναμενόμενη η αντίδραση όσων θίγονται από την προβολή των γεγονότων. Είναι όμως χαζές οι δικαιολογίες που βρίσκουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Αν δεν υπήρχε «καλλιτέχνης» με το όνομα Guillermo Vargas Habacuc, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη γκαλερί, αν δεν υπήρχε έκθεμα με ένα ζωντανό πλάσμα, αν οι φωτογραφίες ήταν μονταρισμένες, τότε οι πιθανότητες για hoax θα ήταν πολλές.
    Όμως κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τα παραπάνω άρα πρόκειται για γεγονός που ακόμη και αν δεν κατέληγε σε θάνατο του ζωντανού, θα έπρεπε να το κατακρίνουμε.
    Συνεχίζω την έρευνα για το θέμα και θα σας παρακαλούσα αν βρείτε κάτι σχετικό να με ενημερώσετε.

  8. Deite sxetiko link apo topiki efimerida poy grafei gia to thema
    EDW
    Profanos einai alithino to gegonos.
    O sadistis kalitexnis apla leei malakies gia na prostateythei

  9. ΄Μακάρι να τόσκασε ο σκυλάκος που δνε το πιστεύω..
    Καλός όμως είναι ο 8όρυβος.. γιατί δεν είναι το μόνο κρούσμα..
    Κάποιος κάποιοι από αυτούς πρέπει να την πληρώσουν τη νύφη …
    8α επανέλ8ω αργότερα στο blogg μου με νεο ποστ. Οργανώνομαι .. Μαζεύω υλικό ..
    ΠΑράφωνε..σου .πω…

  10. Οι επισκέπτες είναι 1.000 φορές πιο ένοχοι.

  11. Circumstantial evidence. Κοινώς, βγάζουμε συμπεράσματα από ελλειπή στοιχεία. Δεν θέλω να μακρυγορήσω, την άποψή μου μπορείτε να τη διαβάσετε στο τελευταίο post που έχω ανεβάσει και στη συζήτηση που γίνεται στα σχόλια.

  12. Τέρενς Κουίκ

    Αυτό το κάθαρμα ποιός εισαγγελέας της χώρας που φιλοξενησε την έκθεση θα κρεμάσει ανάποδα;Και δεν φαντάζομαι οτι θα πατησει το πόδι του ποτε στην Ελλάδα…

  13. γιατί «αυτοαποκαλείται»;

    είναι ενεργός καλλιτέχνης εδώ και δέκα χρόνια, έχει σπουδάσει εικαστικά και έχει προσκληθεί σε διεθνείς εκθέσεις. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να είναι κάποιος καλλιτέχνης κατά τη γνώμη σας;

  14. urfurshlaag τι άλλο να έκανε δηλαδή για να καταλάβεις την κτηνωδία του? Μήπως να το εγδερνε μπροστά στα μάτια σου?
    Μη χέ… μεσ στις εικαστικές σπουδές του !
    Ελα εκδηλώσου .. την βρίσκεις με αυτη την επίδειξη δύναμης και υπεροχής απέναντι στα ζώα?
    Για να κάτσει να τον δέσουν αυτον από το λαιμό όπως αναφέρ8ηκε σε κάποιο σχόλιο να δουμε πόσο καλλιτέχνης 8α νιώσει!
    Ουστ από δω ψυχανώμαλοι.
    αφήστε τα ζώα ήσυχα …

  15. Τέρενς Κουίκ:Mόνο αυτό το κά8αρμα? Δυστυχώς υπάρχουν πολλά γύρω μας….
    Αν ρίξεις μια ματιά στα λικνκς που έχω στο blog μου ( μην κά8ομαι και τα αναφέρω εδώ ένα ένα πάλι , 8α δείς και 8α φρίξεις …
    vale greece amimals abuse στο Ytube.. και 8α πάρεις άλλη μια πικρή γεύση ..
    αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2008 , δυστυχώς…
    Αν 8έλετε να βή8ήσετε κάντε καμμιά εκπομπούλα …
    τι βι βλέπουν πολλοί.. bloggs σαφώς λιγότεροι 🙂

  16. Λιακάδα κρέας τρως? φιλοξενείς αδέσποτα ζώα στο σπίτι σου?έχεις κάνει την παραμικρότερη κίνηση για να ευαισθητοποιήσεις τους γύρω σου πάνω σε θέματα προστασίας των ζώων?
    Βγάζεις πολύ εύκολα συμπεράσματα και για μένα αλλά και για την τέχνη? έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό? έχεις διαβάσει αρκετά ιστορία της τέχνης και αισθητική και νιώθεις πως έχεις ένα αρκετά οξυμένο κριτήριο πάνω στο τι είναι τέχνη και τι δεν είναι?

  17. Chris

    Αυτό το ελεεινό ανθρωπίδιο αξίζει να πεθάνει με τον χειρότερο τρόπο!
    Να τον δέσουν με ένα σκοινί μισού μέτρου και να αμολήσουν 2 πιτμπουλ πεινασμένα 2 μέρες, να τον κατασπαράξουν τον καριόλη!

    Σε ποια γαμημενή χώρα έγινε αυτό ήθέλα να ξερα!

    ΘΑΝΑΤΟΣ σε όσους δε σεβονται τη ζωή αυτών των αθώων πλασμάτων!

  18. Μου ερχεται να κλαιω, απιστευτο

  19. urfurshlaag εχω
    ολοκληρησει ολες τις
    σπουδες μου στην ιστορια
    και την αισθητικη της
    τεχνης.

    Μεχρι και μεταπτυχιακο στο
    ‘Auschwitz’ εχω κανει ya, ya

    liakada ετσι ακριβως…

  20. ανθρωποφιλος

    Δικαιολογημένη και σωστή η αντίδραση σας για το σκυλί . Αλλά δεν θα πρέπει να αντιδράσετε για το γεγονός ότι 300.000 ελληνόπουλα σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις εκτρώσεις . Μόνο για τα σκυλιά μας πιάνει η ευαισθησία ?

  21. Αν ισχύει τότε δεν ξέρω τι ακόμη θα θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους (και της δόξας)

    Δεν έχω σπουδάσει καμία «Τέχνη», αν και παίζω μουσική όμως ξέρω ότι οι πηγές της βρίσκονται στην Αρχαία Αθήνα που σκοπός της ήταν να εξυψώνει το ήθος, τη σκέψη και τον ίδιο τον άνθρωπο.

    Σήμερα οι εκφάνσεις της τέχνης που συναντάμε (με αποκορύφωμα αυτό το περιστάτικό) δημιουργούν αποστροφή και αγανάκτηση.

    Δε νομίζω πως η λύση είναι να τον κρεμάσουμε, μάλλον ψυχιατρική βοήθεια χρειάζονται τέτοια άτομα.

    @ ανθρωπόφιλος συμφωνώ για τις εκτρώσεις, αλλά και για τις κτηνοδίες σε λαούς και θρησκείες που ξέχασες.Προχωρόντας ένα ακόμη επίπεδο, και για το περιβάλλον και για τον Πολιτισμό μας.
    Βλέπεις, στην ιστορία για τον είδος «άνθρωπος» θα μείνει πώς το μόνο είδος το οποίο είχε νοημοσύνη ικανεί να δημιουργήσει κατάφερε μόνο να καταστρέψει τον εαυτό του και το οικοσύστημα του.

  22. 1968080 Total Signatures !!!

    Σύντομα 2.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, θα έχουν υπογράψει … Η υπογραφή μας ίσως να μην είναι πράξη δυναμική αλλά είναι ένας τρόπος να δείξουμε ότι δεν μένουμε απαθείς σε τέτοιες ειδήσεις.

    Ο επόμενος «καλλιτέχνης» που θα θέλει να χρησιμοποιήσει ζωντανά για να γίνει διάσημος, θα το σκεφτεί πολύ πριν τολμήσει να υλοποιήσει την ιδέα του.

  23. 2.000.000 κακοπληροφορημένα αντικείμενα τέχνης. Ο επόμενος καλλιτέχνης που θα θελήσει να προκαλέσει μόνο και μόνο για να γίνει διάσημος θα σας ευγνωμονεί.

  24. Τι θέλεις να πεις nefelikα; Ότι η αντίδραση θα φέρει ακόμη ένα αδέσποτο δεμένο σε γκαλερί;

  25. Παράφωνε, το έχω ερευνήσει κι εγώ. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι hoax. Συμφωνώ με τη φράση σου : «πρόκειται για γεγονός που ακόμη και αν δεν κατέληγε σε θάνατο του ζωντανού, θα έπρεπε να το κατακρίνουμε.»
    Ανέβασα σήμερα ένα σχετικό ποστάκι. Αν θες, ρίξε μια ματιά.

  26. Δεν με νοιάζει αυτός, γιατί αυτός πήρε ένα ήδη σκελετωμένο, ετοιμοθάνατο, σκυλί που λιμοκτονούσε.

    Το πρόβλημα είναι πως η “κοινωνία της αφθονίας” έφτασε εκεί ένα σκυλί, έναν άνθρωπο, οποιοδήποτε ζωντανό.

    Δεν με ενδιαφέρει αν αυτός είναι σκληρός με το σκυλί, γιατι πρώτα εμείς, ως κοινωνία, ήμασταν σκληροί με το σκυλί.

    Ουτε καν σκληροί – αυτό θα έδειχνε συναίσθημα:

    Αδιάφοροι.

    Και αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε, όταν το έβαλε σε μία γκαλερι, στην καθαρή αυλή του πολιτισμού μας, χωρίς να αλλάξει τίποτα απολύτως απο αυτό που ήδη συνέβαινε. Αυτό που ήδη κάνουμε εμείς. Όλοι μας.

    Αντι να κυνηγάμε αυτόν, που έδωσε στο κάτω-κάτω τοις γραφής ονοματεπώνυμο στην αδιαφορία, ας κάνουμε κάτι επαναστατικό:

    Ας μην του δώσουμε υλικό.

    Ας φροντίσουμε να μην υπάρχει ούτε ένας σκελετωμένος σκύλος πουθενά για να βάλει στην γκαλερί του. Ας τους πάρουμε απο τους δρόμους, ας τους ταΐσουμε, ας τους δώσουμε μία ζωή το ίδιο αξιοπρεπή με την κοινωνία που καμωνόμαστε οτι έχουμε.

    Και επειδή θα κάνει μετά το ίδιο με έναν άστεγο, ας δουλέψουμε και με τους άστεγους.

    Και επειδή θα κάνει μετά το ίδιο με ένα πεινασμένο αφρικανό παιδί, ας κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά.

    Μέχρι που στο τέλος δεν θα έχει τίποτα για να δουλέψει επάνω του.

    Αλλά, αφού όλα αυτά οι περισσότεροι απο εμάς βαριούνται να τα κάνουν, αποφασίζουμε να κρεμάσουμε τον καλλιτέχνη. Είναι ασφαλώς πιο εύκολο, πιο λυτρωτικό, θέλει λιγότερο κόπο, και βλέπεις άμεσα αποτελέσματα. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στα σκυλιά, τίποτα στους άστεγους, τίποτα στα παιδιά, αλλά τουλάχιστον έχει άμεσα αποτελέσματα στην ψυχή μας.

    Και έτσι, τα επόμενα σκυλιά, άστεγοι, παιδιά, θα μπορούν να αργοπεθαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πριν, χωρίς να ενοχλούν την ευαίσθητη αισθητική μας.

    Ο άνθρωπος αυτός ΔΕΝ ονομάζεται Guillermo Habacuc Vargas.

    Ονομάζεται Τύψεις

    ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΟΥ

  27. @@ ursurslaag @@
    σου απάντησε κάτι η η Οutopia ..εξ απαλών ονύχων …
    σου έκανα μια πρόσκληση σε σχόλιο στο ποστ σου …
    δέξου τη και 8α δεις τι σημαινει τέχνη .. ΄)
    Οutopia μην ξεχάσεις το σχοινι μετον κοφτη .. 8α μ αναγκάσεις να το κάνω 8ηλιά και ξέρεις πόσο μισώ αυτή τη τεχνική !

    ΑΝτε βρε τα λέμε αργότερα.. έχω μια συνεδρία να κάνω τώρα.. σε έναν ψυχάκια ..
    χαι(λ) Ursursllag ppp
    mmt to xitleriko to nick sou ..
    στραμπουληξα το δαχτυλο μου να το γράψω

  28. Παράφωνε, τείνω να πιστέψω ότι ο Vargas είναι η Μητέρα Τερέζα των σκύλων με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Όμως υπάρχουν άλλοι που θα έκαναν τα πάντα για να γίνουν γνωστοί – και όχι κατ’ ανάγκην καλλιτέχνες. Με το να ξεσπάει τέτοια υστερία σε τέτοια έκταση για μία υπόθεση που μπορεί να είναι και φάρσα, προκαλείτε τον κάθε άρρωστο να προβεί σε ακρότητες που πιθανότατα δεν θα αποτελούν καθόλου συμβολική πράξη.

    Από εκεί και πέρα, οι αντιρρήσεις μου είναι ήδη γνωστές και (θέλω να πιστεύω) σε μεγάλο βαθμό τεκμηριωμένες, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν το φεγγάρι πίσω από το δάχτυλο. Για να μην επαναλαμβάνομαι (όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα επιχειρήματα μου στο blog μου), παραθέτω ένα σχόλιο που άφησα πριν από λίγο στον Αρκούδο (μία από τις ελάχιστες ψύχραιμες φωνές στην εγχώρια βλακόσφαιρα):

    «Δυστυχώς οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι το αντικείμενο τέχνης ΔΕΝ είναι ο σκύλος αλλά οι ΙΔΙΟΙ που επικρίνουν την πράξη του πανέξυπνου και κυνικότατου Vargas. Ο οποίος μας δουλεύει ψιλό γαζί, καθώς με μία αμφιλεγόμενη πράξη έχει καταφέρει να αναστατώσει όλο τον κόσμο και να αποδείξει το βασικό επιχείρημα του: «ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ». Κακοπληροφορημένα πρόβατα κοινώς, που ακολουθούν έναν σκύλο χωρίς να αναρωτιούνται πού τους πηγαίνει και γιατί.

    ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι έχουν υπογράψει μια διαμαρτυρία που προέρχεται από άγνωστους κι έχουν επιλέξει να πιστέψουν σε υποθέσεις κι όχι αδιάσειστα πειστήρια:

    ΑΝ ο Vargas βασάνισε τον σκύλο (από πουθενά δεν προκύπτει ότι δεν τον βρήκε ήδη έτσι),

    ΑΝ τον άφησε να πεθάνει από ασιτία (πράγμα για τον οποίο τον κατηγορούν εντελώς ανυπόστατες πηγές και οι δεκάδες χιλιάδες ευκολόπιστοι που τις ανακυκλώνουν),

    ΑΝ εξέθεσε το ζωντανό με σκοπό να το εξευτελίσει (τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι έκανε ακριβώς το αντίθετο),

    ΑΝ το κίνητρο του ήταν απλά να κάνει ντόρο και όχι να σχολιάσει την υποκρισία που βιώνουμε τόσο καιρό με τις έξαλλες αντιδράσεις ανθρώπων που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για όλα τα αίσχη γύρω μας πέρα από το να πατάνε ένα κουμπί και να ξεπλένουν τις ενοχές τους,

    τότε ο τύπος είναι ένα κάθαρμα. Και τι έγινε; Σήμερα σκοτώθηκε ένα 11χρονο παιδί στην Παλαιστίνη και κανείς δεν πρόκειται να του αφιερώσει ούτε δύο δευτερόλεπτα σκέψης.

    Ξανακοιτάξτε τις φωτογραφίες προσεκτικά και μην αφήσετε το αίμα να σας ανέβει στο κεφάλι. Σκεφτείτε τι σας λέμε. Καταλάβετε επιτέλους ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρα-μαύρα και αυτό που φαίνεται δεν είναι πάντα αυτό που είναι.

    Κι αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το μείζον πρόβλημα στον κόσμο είναι ένας πενηντάχρονος από την Κόστα Ρίκα, τσεκάρετε πρώτα πού υπογράφετε και διασφαλίστε ότι δε δίνετε το e-mail σας σε κάποια βάση δεδομένων που θα σας φλομώσει αύριο στο spam για να σας πουλήσει φρίσκις.»

  29. Λολίτα μου μαζί σου>> Ναι σε όλα… συμφωνώ

    αλλά είναι τέχνη αυτό που προτείνεις?

    Αυτό είναι Α Ν 8 ΡΩ Π Ι Α …!! 🙂

    προτείνω λοιπόν να ξεκινήσουμε με 2 βασικές κινήσεις
    1. επίσκεψη σε ορφανοτροφείο να μέρεψει η ψυχή μας..
    2 .να υιο8ετήσει ο κα8ένας που δεν έχει από μας ένα ζωάκι..
    ( εγω έχω τον ursrus …) μη γελάτε… έτσι τον είχε βαφτήσει η Γκρέτα ..τι να κάνω να τον πνίιξω?)

    αργησααααααααααααα
    η συνέχεια το βραδάκι
    8α με περιμένει ο ψυχάκιας

  30. Θέλω αν ξεκαθαρίσω το εξής.
    Διαφωνώ με την άποψη που ακούω ότι ο κόπανος είχε σαν στόχο να ταρακουνήσει την κοινωνία μας και να μας θυμίσει ότι αγαπάμε τα ζώα, για δύο λόγους.
    α)Δεν νομίζω ότι κανείς από αυτούς-εμάς που έγραψε ενάντια στον «καλιτέχνη» χρειάζεται μια τέτοια σαδιστική πράξη για νιώσει τύψεις και να φροντίσει ένα σκυλάκι που θα έχει την ανάγκη του-μας.
    Δεν έγινα φιλόζωος τώρα και σίγουρα δεν θα μου πρόσφερε τίποτα το θέμα ενός δεμένου σκυλιού σε μια γωνιά μια γκαλερί.
    Δεν έχω τύψεις γιατί ποτέ δεν επέτρεψα να ταλαιπωρείται ένα ζώο, και όταν κάτι τέτοιο συνέβη εγώ αντέδρασα με όποιο τρόπο μπορούσα.
    Τώρα μπορώ να υπογράψω ενάντια σε αυτόν τον αλήτη και υπογράφω. Αν μπορούσα να σπάσω την πόρτα της γκαλερί για να τον σώσω θα το έκανε με μεγάλη ευκολία, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο αργά.
    β)Δεν είναι ήρωας ο τύπος ακόμη και αν έπαιξε παιχνίδι με το μυαλό μας για να μας δραστηριοποιήσει με έναν υποτιθέμενο βασανισμό, είναι ένας άρρωστος άσημος που έκανε μια αλητεία και τώρα που κινδυνεύει να φάει το ξύλο της χρονιάς του ψάχνει τρόπο να δικαιολογηθεί.
    Αν αγαπητοί μου είχε σκοπό να προκαλέσει τέτοια φασαρία θα είχε δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποδείξει πως το ζώο έζησε. Όμως πουθενά δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις, αντίθετα διαβάζουμε πως το ζώο το έσκασε ή πως πέθανε γιατί δεν δεχόταν να το ταΐσουν.
    Το μόνο που δεν ανακοίνωσαν, είναι πως το ζωντανό τους έκλεψε λεφτά και είναι στην Μαγιόρκα για διακοπές. ΗΜΑΡΤΟΝ…
    Με λίγα λόγια φίλε μου νεφέλικα και αρκούδο και όλοι εσείς που πιστεύετε ότι παραπλανούμαστε, σέβομαι την άποψή σας αλλά προτιμώ να είμαι παραπλανημένος και να έχω προειδοποιήσει τους γύρω μου ότι θα πολεμούσα για την προστασία ενός ζώου παρά να κλείσω τα μάτια μου σε κάτι που έστω και 1% σημαίνει την ταλαιπωρία ενός κακόμοιρου μούργου.

    Και κλείνω λέγοντας το εξής. Δεν με νοιάζει μόνο ο σκυλάκος, με νοιάζει και το παιδί που χάθηκε στην Παλαιστίνη με ενδιαφέρουν όπως και πιστεύω όλους σας όλες οι αδικίες που εντοπίζω δίπλα μου ή μακριά μου. Πιστεύω ότι όλοι όσοι διαβάζουμε ή γράφουμε στο διαδίκτυο έχουμε αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.
    Κάθε φορά που ασχολούμαστε με ένα θέμα όπως το σημερινό, υπάρχει εκεί έξω κάτι ακόμη πιο σημαντικό αλλά ρε παιδιά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε τα πάντα μέχρι να βρεθεί το νούμερο ένα πρόβλημα στην κλίμακα των αξιών μας, διότι με αυτή την αρχή, το επόμενο ποστ ή σχόλιο μας θα είναι όταν πέσει πυρηνική βόμβα και σκοτώσει 100.000 χιλιάδες ανθρώπους…
    Συγνώμη που δεν απαντώ ονομαστικά στο κάθε έναν που με τιμά με την άποψή του αλλά νομίζω ότι μια γενική τοποθέτηση είναι πιο ενδιαφέρουσα…

  31. Απλά να επισημάνω ότι στο blog μου φιλοξενούνται ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια του π, ο οποίος κατάφερε και έψαξε κάπως καλύτερα το θέμα. Θα ανεβάσω σύντομα 2ο update με τα links που βρήκε. Όποιος ξέρει Ισπανικά και μπορεί να βοηθήσει με τη μετάφραση θα το εκτιμούσα.

    Το ξέρατε ότι ο «πενηντάχρονος αποτυχημένος καλλιτέχνης» γεννήθηκε το 1975;

    Παράφωνε, όλα αυτά που πετάς περί «αλήτη» κλπ δε βγάζουν κανένα νόημα πλέον κατά την ταπεινή μου άποψη. Εκτός φυσικά κι αν ισχύουν οι ανώνυμες και διαστρεβλωμένες καταγγελίες από ανθρώπους που δεν ήταν καν εκεί.

  32. AΡΙΑΝ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΡΥΟΠΑΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ …..ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 83 ΤΟΥ
    ΞΥΡΑΦΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ…
    ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ??
    ΜΑΛΛΟΝ

  33. @ urfurshlaag
    Τι άλλο χρειάζεται για να είναι καλλιτέχνης, εκτός από σπουδες σε εικαστικά?
    Α Ν 8 Ρ Ω Π Ι Α
    Αν σου λέει κάτι η λέξη!

  34. Παρόραμα .Προς αποφυγή τυχόν παραξηγήσεων το σκύλο μου το έχουν βαφτίσει Ursus ..και είναι μαζεμένος από το δρόμο … Ζει και μεγαλώνει μαζί μας από τότε που η αφεντικίνα του τον βαρέ8ηκε και τον παράτησε κάπου στην Πεντέλη…
    ευχαρίστως 8α ακόνιζε τα δόντια του σε δή8εν φιλότεχνους..
    τον ρώτησα πριν και γρύλισε ικανοποιημένος ..

  35. Σόρυ για την κατάχρηση, απλά κάτι τελευταίο:

    Αναρωτήθηκα τι διάολο σημαίνει το ψευδώνυμο “Habacuc” με το οποίο υπογράφει ο Vargas και ανακάλυψα ότι πρόκειται για τον προφήτη Αββακούμ ή Αμβακούμ (Habakkuk στα Εβραϊκά).

    Ο 8ος και λιγότερο γνωστός από τους 12 προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο Αββακούμ ήταν ο μόνος που αμφισβήτησε την ορθή κρίση του Θεού, αρνούμενος να αποδεχτεί τη σκληρότητα του κόσμου. Έκλαιγε και προσευχόταν ο φουκαράς να
    σταματήσει η βία γύρω του, μάταια όμως.

    Ίσως αυτό θα έπρεπε να σας λέει κάτι για τον άνθρωπο που επέλεξε να ονομάζεται έτσι και να προκαλεί τόση φασαρία με το καλλιτεχνικό έργο του. Το οποίο δεν θαυμάζω όσον αφορά το αισθητικό σκέλος (ποτέ άλλωστε δεν υπήρξα θιασώτης της εννοιολογικής τέχνης), ωστόσο εκτιμώ για το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει. Κρίμα που τόσα εκατομμύρια αμόρφωτοι αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι έχουν να κάνουν με έναν κουλτουριάρη σαδιστή. Ο άνθρωπος είναι ιεραπόστολος…

    Ακόμα κι αν ο Natividad πέθανε, η πράξη του να τον πάρει κανείς από το δρόμο και να αναγκάσει τους ανθρώπους να γίνουν κοινωνοί στο μαρτύριό του είναι μια πράξη βαθύτατα ανθρωπιστική και στοργική. Πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν τον κατάντησε έτσι ο Vargas, πράγμα για το οποίο πλέον είμαι σίγουρος.

    Συγκρίνετε τώρα όλο αυτό το σκεπτικό με τις περιγραφές φρικτών βασανιστηρίων που φαντασιώνουν οι διάφοροι «φιλόζωοι» για να τιμωρήσουν τον καλλιτέχνη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

  36. Pandelis Lembesis

    Protino na ton ferume Ellada kai na ton desoume ekso apo tin Amerikanikh Presvia gia na kani kai tin ekthesi pou theli se Amerikaniko horo.

  37. Ιεραπόστολος? χα χαχαχ μ αρέσει που είσαι πεπεισμένος!
    Μήπως ε8ελοτυφλείς?
    Ακόμα κι αν ήταν ένα παιχνίδι που πήγε να παίξει με το μυαλό των 8αμώνων της γκαλερύ για να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον , ο τρόπος που το χειρίστηκε δείχνει αρρωστημένο μυαλό και δίνει άσχημα πρώτυπα σε άτομα ευάλωτα. Το ίδιο και οι 8εατές του απάν8ρωπου 8εάματος που δή8εν παρακολου8ούσαν τέχνη οι σαδιστές
    Γι αυτό δέχεται ανά8εμα..

  38. Χειμωνιάτικη Ζαλάδα είσαι ή παριστάνεις την ηλίθια…Είσαι θύμα της έλειψης παιδείας και ψυχραιμίας σου. Δεν σου φταίει κανείς άλλος παρά μόνο το ξερό σου το κεφάλι. Την πάτησες και τώρα δεν θες να το παραδεχθείς. Αναρωτιέμαι τι αηδίες θεωρείς εσύ τέχνη…περισσότερος καυγάς στα δικά μας μπλογκ δεν φταίει ο παράφωνος σε τίποτα.

  39. Ο Π δηλώνει σε σχόλιο του στον Nefelika τα εξής:
    Η ιστορία κυκλοφορεί από blog σε blog και από mail σε mail (με παραλλαγές και διαστρεβλώσεις, ως συνήθως). Βρείτε ΜΙΑ σοβαρή πρωτογενή πηγή – εγώ δεν βρήκα. Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι μόνον ότι ο Guillermo Vargas ή Habacuc (από την Κόστα Ρίκα) τον Αύγουστο του 2007 είχε έκθεση στην γκαλερί Codice (στη Μανάγκουα της Νικαράγουα) με τίτλο Exposición No. 1 (κατηγορία conceptual art) που περιελάμβανε τον σκύλο και την επιγραφή “eres lo que lees” (είσαι αυτό που διαβάζεις) γραμμένη στον τοίχο με σκυλοκροκέτες. Λεπτομέρεια που αποσιωπάται από τους ωρυόμενους (και για την οποία δεν βλέπουμε αντίστοιχη συλλογή υπογραφών) είναι ότι το έργο είναι αφιερωμένο σε 24χρονο συμπατριώτη του κλεφτρόνι που πέθανε γιατί τον κατασπάραξαν δύο ροτβάιλερ. Γεγονός είναι επίσης ότι ο Habacuc είναι ένας από αυτούς που θα εκπροσωπήσουν την Κόστα Ρίκα στην 6η Biennale Κεντρικής Αμερικής που θα γίνει το χειμώνα του 2008 (πληροφορίες εδώ: http://www.bavh08.com), και η επιλογή του έγινε μέσω της ‘Bienarte’ της Κόστα Ρίκα το φθινόπωρο του 2007. Από κει και πέρα:

    – Είναι ψεύδος ότι κλήθηκε να επαναλάβει το ίδιο έργο. Τα έργα που επελέγησαν είναι τα (άσχετα με την άλλη έκθεση) ‘Jony leyendo y explicando’ και ‘Pancartas díptico’. Εδώ η σχετική ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού της Κόστα Ρίκα:
    http://www.mcj.go.cr/boletines/once_son_suficientes.html

    – Η εφημερίδα La Prensa της Νικαράγουα 5/10/2007 αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας La Nación της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με το οποίο ο σκύλος πέθανε το βράδυ μετά τα εγκαίνια της εκθέσεως. Γράφει ότι, κατά τον Habacuc, η ιδέα ήταν να δειχτεί η υποκρισία που κάνει έναν σκύλο επίκεντρο ενδιαφέροντος όταν βρίσκεται σε μιά γκαλερί αλλά όχι όταν βρίσκεται στο δρόμο. Γράφει επίσης ότι ο Habacuc αρνήθηκε να αποκαλύψει αν τάιζαν τον σκύλο ή όχι και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν ο σκύλος πέθανε.
    http://www.laprensa.com.ni/archivo/2007/octubre/05/noticias/revista/219438.shtml

    – H Nación 4/10/07 γράφει ότι ο σκύλος πέθανε μετά την πρώτη μέρα της εκθέσεως σύμφωνα με την M.L.González, αρχισ. του πολιτιστικού ένθετου της …Prensa.* Αλλά 24/10/2007 γράφει για «υποτιθέμενο θάνατο» του σκύλου, θεωρεί άγνωστο το αν συνέβη αυτό και αναφέρει ότι έτσι λένε (μη κατονομαζόμενος πλέον) νικαραγουανός δημοσιογράφος και (κατονομαζόμενο) blog.
    http://www.nacion.com/ln_ee/2007/octubre/04/aldea1263590.html
    http://www.nacion.com/ln_ee/2007/octubre/24/aldea1288876.html
    (* Το έψαξα: σχετικό δημοσίευμα δεν υπάρχει.)

    – Η διευθύντρια της Codice γράφει σε ανακοίνωσή της ότι η γκαλερί διατηρεί το δικαίωμα να επιβλέπει την ποιότητα των εκθεμάτων, σεβόμενη πάντα τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών και χωρίς κανενός είδους λογοκρισία, με την προϋπόθεση βέβαια να μην αντίκεινται σε βασικές αρχές ηθικής, πολλώ μάλλον να μη θέτουν σε κίνδυνο οποιαδήποτε ζωή, ανθρώπου ή ζώου. Γράφει ότι ο σκύλος ήταν όλη τη μέρα ελεύθερος στην εσωτερική αυλή της γκαλερί εκτός από τις τρεις ώρες που διαρκούσε η έκθεση, τρεφόταν κανονικά με τροφή που του έφερνε ο ίδιος ο Habacuc, παρέμεινε τρεις μέρες και μετά το έσκασε.

    Guillermo Vargas Habacuc. Declaraciones de la Galería Codice

    To profile του Π είναι στο http://www2.blogger.com/profile/02992733047080308261
    αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του.

    Δεν ζήτησα την άδειά του για αναπαραγωγή του αποσπάσματος από το σχόλιό του και ελπίζω να μην θυμώσει μαζί μου.

    Σε επόμενο σχόλιο θα αναφέρα τα δικά μου συμπεράσματα

  40. Εγώ αν μπορούσα θα του έκανα το ίδιο χωρίς κανένα ενδοιασμό

  41. oi anthropi tis galeri ishiristikan pos taizan to skilaki, os xanthia rotao, afto to skilaki fainetai kalotaismeno???? Pantos thelo ki ego na gino kallitehnis, kai zitao apo ton Guillermo na kanei to montelo. Tha ton deso kai tha ton afiso na pethanei opos to skilaki. Tha to apokaleso TEXNH!

  42. basketa

    Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.
    Albert Einstein

  43. mihalis

    Λοιπον θα τα βαλουμε με καποιον που εδεσε ενα σκυλι καπου και επειδει δεν το εσωσε κανεις αυτο πεθανε οι καλυτερα να τα βαλουμε με τουσ μαλακες, που ηταν και πολοι φανταζομαι , που αποδεχτηκαν αυτο το θεαμα ως ενα τραγικο και ανορθοδοξο συμβαν την ωρα που το χαζευαν μεσα απο τα μισοκλειστα ματια τους και κανενας δεν το ελευθερωσε , κανενας δεν το πηρε σπιτι του κανενας δεν το υποθαλψε.
    μηπως λοιπον ολοι οι επισκεπτες ειναι το ιδιο απαραδεκτοι οπως τον ‘καλλιτεχνη’?
    τουλαχιστον αυτος τους προκαλεσε .
    τους εφερε το θανατο μπροστα στα ματια
    κι αυτοι τι εκεναν?
    οτι κανει ο καθε ανθρωπακος την σημερον.
    κοιταει.
    σχολιαζει.
    αποχωρει.
    για οτιδηποτε αλλο ,,,ααααα δεν ειναι δουλεια μου εμενα νααα……….

    ειμαστε ολοι καθαρματα και καλα θακανουμε να ‘κανουμε κατι’ αν θελουμε να εχουμε τα μουτρα να σχολιαζουμε τις πραξεις αλλων και να κατηγορουμε

  44. mihalis

    για την αδιαφορια των αλλων.
    διπλα μας , στην καθε μας μερα υπαρχουν χιλιαδες μικρα και μεγαλα πραγματα που μπορουμε να αλλαξουμε .
    αρκει να μην σκεφτουμε ..δεν ειναι δουλεια μου εμενα!
    εχω αλλα να ασχοληθω!

    χαχχα! μονο λοιπον οταν βρουμε και λιγο χρονο για καποιον αλλον και λιγο effort ( μ’αρεσει αυτη η λεξη) και τουλαχιστον οταν κοιτατε ( γιατι εκει θα μεινετε) να κοιτατε απο ολες τις μεριες …

    …..
    some make it happen , some wach it happen, and some ask what happened?

  45. Καλή σου μέρα, πρώτη φορά σε διαβάζω.
    Σχετικά με το σκύλο που θυσίασαν στο όνομα της τέχνης δεν είναι τόσο αποτρόπαιο, ούτε τόσο απάνθρωπο, είναι δυστυχώς το μέλλον μας. Οπως έχει ήδη διαμορφωθεί και λυπούμαι που σου το λέω αλλά θα γίνει χειρότερο.
    Στον κόσμο που κινούμαι έχω δεί ανθρώπους με τα μυαλά τους μέσα στα σύννεφα της καταξίωσης και διεθνούς αναγνώρισης να πορεύονται ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το τι πατάνε τα πόδια τους εκεί κάτω. Οσο πιο αναγνωρισμένος (επώνυμος) είσαι τόσο προσπαθείς να ξεχνάς τις ρίζες σου, την αφάνεια, τη σκληρότητα, τη φτωχεια, τη δυστυχία. Ετσι η φήμη σε κάνει ατσάλινο σε ευαισθησίες. Σκότωσε έναν σκύλο, αύριο μπορεί να χτυπήσει μία γυναίκα στο οδόστρωμα και να προσπεράσει, μεθαύριο να πάρει μιά ζωή.
    Η δόξα αποστεώνει μερικούς ανθρώπους και τους κάνει ένα μάτσο κόκκαλα.

  46. Lara

    Ti zoa iparxoun pou pisteuoun pos ektos tou oi einai antropoi einai k kallitexnes..Peite tou an ton deite pouthena pos an ton piaso..tha ton deso ma alisida k tha valo to Skilo mou dipla me to fai tou k tha ton afiso na do ti kala pou pethainei autos o psixanomallos!K ama thelei as dianoithei na valei xeri sto piato tou Romeou..Tha paei ANAPIROS!!!Na deis ti kala pou einai karagiozi na vasanizeis mia psixi pou an miti allo tha paei sto paradiso!Eidikotera afou itan adespoto to distixo..

  47. @Ursusrlaag

    Δεν 8α πέσω στη παγίδα να καυγαδίσω μαζί σου, όπως 8α επι8υμούσες χρησιμοποιώντας την προκλητική αλλά και συνάμα υβριστική έκφραση «Χειμωνιάτικη Ζαλάδα…είσαι ή παριστάνεις την ηλί8ια …» .

    Ετσι που εκφράζεσαι σαν λιμενεργάτης ( όπως αυτοαποκαλέστηκες, σε δικό σχόλιο σου στη σελίδα σου), εσυ είσαι αυτός που έχει πέσει 8ύμα της έλλειψης παιδείας και ψυχραιμίας σου…, και όχι μόνον!

    Προσωπικά δια8έτω και τις δυο στο ακέραιο.
    Αυτό που 8εωρώ άσκοπο να δια8έσω, είναι περισότερος χρόνος για να σου αναλύσω, το γιατί αυτό που κάποιοι Θέλετε να βλέπετε και να αποκαλείτε τέχνη,
    εκφράζει έλλειψη ψυχικής ευαισ8ησίας,έλλειψη γούστου, διαστροφή, ροπή προς σαδισμό ή αμφιβόλου ισορροπίας προσωπικότητα και μυαλό.
    Εδώ εκφράζουμε απόψεις …
    Ανάλυση σε.. ψυχαναλυτή, επ αμοιβή.

    Οσο δε αφορά τους ατάλαντους που αυτοαποκαλούνται καλλιτέχνες ( έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει ή προτι8έμενοι να κακομεταχειριστούν ζώο είτε από αμέλεια είτε από πρό8εση , κα8ώς και τους οπαδούς αυτών, ποτέ δεν τους εκτίμησα και πάντα 8α μάχομαι ενάντια στις πράξεις τους.

    Οι (κατά την άποψή σου) αηδίες που εγω θεωρώ Τέχνη, σίγουρα είναι εκ διαμέτρου αντί8ετες με τις ΑΗΔΙΕΣ που κάποιοι ανώριμοι ΔΗ8ΕΝ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ, υιο8ετούν υποστηρίζουν και προβάλλουν μέσα από το blogg τους , προσελκύοντας έστω και κατακριτικά βλέμματα επάνω τους, για να προβλη8ούν και μόνο.

    Δεν 8α παίξω το παιχνίδι σου λοιπόν..
    Κλείνω εδώ το 8έμα, ευχαριστώντας τον Παράφωνο για τη φιλοξενια και αφήνω τους αναγνώστες μας να κρίνουν το ποιός, τι είναι ο κα8ένας μας μέσα από αυτά που πρεσβεύει…

  48. -Πάρτε δαυλούς και δικράνια χωρικοί και τρέξτε γρήγορα στην καλύβα της μάγισσας!

    -Να την κάψουμε!

    -Να την κρεμάσουμε!

    -Να την κόψουμε κομματάκια!

    -Να τη βράσουμε στο τσουκάλι!

    -Να της βγάλουμε τα μάτια, να της ξεριζώσουμε τα νύχια και να της κόψουμε τη γλώσσα!

    -ΝΑΙΙΙΙΙ!!!!!

    (κάποιος πετάγεται μέσα στο πλήθος και ρωτάει)

    -Γιατί, τι έκανε;

    (πέφτει μια προσωρινή μουγκαμάρα, αλλά αμέσως βρίσκεται ένας από τους αγανακτισμένους χωρικούς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους)

    -Λένε ότι μαγειρεύει βατράχια για να φτιάξει φίλτρα που θα μας κάνουν μάγια!

    (γρήγορα πετάγεται κι άλλος ένας να συμπληρώσει)

    -Λένε επίσης ότι τρώει ζωντανές αράχνες και έχει φίδια που μιλάνε!

    (κι ένας τρίτος)

    -Και μια φορά που πέρασα από κει την είδα να ταΐζει μια μαύρη γάτα!

    (ο όχλος παίρνει θάρρος και φωνάζει)

    -Πάμε να κάψουμε τη μάγισσα!

    ——————–

    Ηθικόν δίδαγμα: Είμαστε αυτό που πιστεύουμε, για να παραφράσω την απόλυτα προφητική επιγραφή στην έκθεση του σενιόρ Βάργκας.

    Με μοναδικό αδιάψευστο στοιχείο το γεγονός ότι κάποιος έδεσε έναν σκύλο για τρεις ώρες μέσα σε μία γκαλερί στην άλλη άκρη του κόσμου (κάτι που ενδεχομένως προσβάλλει την υποκειμενική μας εκτίμηση περί τέχνης και έρχεται σε αντίθεση με το τι εμείς θα θεωρούσαμε σωστό να κάνει κάποιος για να φροντίσει ένα αδέσποτο), είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε ό,τι μας πουν άνθρωποι που δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ποιόν τους και τα κίνητρά τους. Πράγμα που μας επαναφέρει στο μικρό μονόπρακτο που φιλοξενείται στο πρώτο μέρος αυτού του σχολίου…

    Καλό μεσαίωνα σε όλους.

  49. κούγιας

    Ελικα περνιέσαι για έξυπνος;
    Υπέροχη η υπεράσπιση του «καλιτέχνη»
    Εγώ δεν θα τον υπεράσπιζα καλύτερα.
    Άντε τώρα φτιάξε μια ιστορία να υπερασπιστείς εμπόρους ναρκωτικών, ντοπαρισμένους αθλητές, παιδεραστές, βιαστές και δολοφόνους.

    Τι να σου πω αγόρι μου, δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς αλλά νομίζω ότι είσαι ένας ψευροκουλτουριάρης που δεν έχει δουλέψει στην ζωή του…

    Σύγνώμη από όλους για την επίθεση αλλά ο μεσαίωνας της παραπληροφόρησης είναι όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μόνο και μόνο για να παίξουν ανώτερο είδος ανθρώπου που υποτίθεται πως κάνει τέχνη.

    Αν παιδί μου είσαι ένας από αυτούς που θα βασάνιζαν ή δεν θα προστάτευαν ένα σκυλί για να περάσεις τα νοήματά σου, τότε είσαι ανεγκέφαλος και χωρίς παιδεία άνθρωπος.

    Αν θέλεις να κάνεις τον ήρωα, κάνε απεργία πείνας εσύ για να σωθούν τα ζώα ή έστω να μας απαλλάξεις από την παρουσία σου να ηρεμήσουμε και εμείς.

  50. Commmment

    Εσείς οι μπλόγκερ έχετε πλάκα.
    Είναι δυνατόν να υποστηρίζετε έναν άνθρωπο που δημόσια ταλαιπώρησε ένα ζώο. Τι σημασία έχει αν ήταν αδέσποτο, αν ίσως πέθαινε και χωρίς την παρέμβαση του Vargas.
    Σημασία έχει ότι πέθανε στα χέρια του.
    Πως είναι δυνατόν εσείς που το παίζετε προοδευτικοί να μιλάτε για μεσαίωνα όταν αναφέρεστε στην καταδίκη των ανθρώπων που θέλησαν να υποστηρίξουν τις διαμαρτυρίες ενάντια στον Vargas.
    Μεσαίωνας είναι η προσπάθεια να αντικατασταθούν οι πραγματικές αξίες και να χαθούν τα όρια μεταξύ τέχνης και σαδισμού.

  51. κούγιας

    Πολύ ταιριαστό το παρατσούκλι σου.

    commment

    Ο λόγος της υπεράσπισης του Vargas έχει να κάνει με το ότι από πουθενά δεν αποδεικνύεται ούτε ότι το σκυλί πέθανε στα χέρια του καλλιτέχνη, ούτε τίποτα από όσα του καταλογίζουν οι ανώνυμες και στερούμενες από πηγές καταγγελίες. Γι’ αυτό ακριβώς μιλάω για μεσαίωνα. Μετατρεπόμαστε σε όχλο επειδή κάποιοι λένε ότι έγινε κάτι που μπορεί και να μην ισχύει.

    Κρίνοντας από τα οργισμένα σχόλια που έχω διαβάσει, πιστεύω ότι ο σαδισμός βρίσκεται στο κεφάλι αυτών που προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ένοχες συνειδήσεις του με ένα κλικ.

    Παράφωνε, συγγνώμη για την κατάχρηση.

  52. Elika αφιερωμένο σε σένα.

    ‘Με λένε Μιζάκια. Είμαι ο Γιατρός της Αμαλίας. θα σας αποκαλύψω την αλήθεια πίσω από την ιστορία της γνωστής Αμαλίας που όλοι αγαπήσαμε αλλά εσείς λατρέψατε λόγω της δικής μου παρέμβασης.
    Όπως σας είπα πριν είμαι γιατρός και σε μένα ήρθε η Αμαλία όταν έμαθε ότι είχε καρκίνο.
    Στην αρχή σκέφτηκα να την θεραπεύσω αλλά η κατάστασή της μου φαινόταν πολύ προχωρημένη. Έτσι αποφάσισα να την θυσιάσω στον βωμό της συμβολικής μου τέχνης δραστηριοποιώντας όλους σας υπέρ του σκοπού μου.
    Αντί λοιπόν να την φροντίσω εγώ της ζήτησα μίζα, μετά της έκανα λάθος διάγνωση για να μου δοθεί η ευκαιρία να της κόψω τα πόδια και τέλος την άφησα αβοήθητη να πεθάνει.
    Φυσικά ο σκοπός μου δεν θα είχε επιτευχθεί αν εγώ δεν είχα δώσει εντολή σε μια νοσοκόμα μου να μάθει στην Αμαλία το blogspot και να την παροτρύνει να γράψει την ιστορία της.
    Τώρα που μαθαίνετε την ιστορία μου σας παρακαλώ να φτιάξετε τον ανδριάντα μου στην ομόνοια και με την πρώτη ευκαιρία να μου δώσετε το υπουργείο πολιτισμού τιμητικά.
    Αν αναρωτιέστε γιατί το πολιτισμού και όχι το υγείας που ουσιαστικά δικαιούμαι αναμφίβολα η απάντηση είναι απλή.
    Εκτός από γιατρός είμαι και καλλιτέχνης.
    Η συμπεριφορά μου και ο βασανισμός της Αμαλίας δεν ήταν απλά μια ιατρική παρέμβαση αλλά ένα απαράμιλλης αισθητικής έργο τέχνης.
    Περιμένω λοιπόν την βράβευση σαν άντρας την χρονιάς από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας και για να μην ξεχνιόμαστε στην επόμενη Bienale της Λατινικής Αμερικής, θα βασανίσω την θεία του γνωστού συναδέλφου καλλιτέχνη Vargas

    Μετά τον μεσαίωνα WELCOME to 21st CENTURY των κουλτουριάρηδων

  53. Maritina

    pws einai dunaton na afinete ena plasma pou de ftaiei se tipota na talaipwreitai k na pethainei me auto to banauso tropo.ayto nomizete oti einai texni.aisxos einai kai autos o dolofonos exei to thrasos na apokaleitai kallitexnis.na xaireste to politismo sas eseis pou upostirizetai tetoiou eidous banauses prakseis.gi auton k tous omoious tou tha prepe na efarmostei thanatiki poini gt einai apolitistoi.oi theates autou tou eglimatos niwthoun kala me ton eauto tous.eleosss se ti kosmo zoume..

  54. Συγγνώμη ρε παιδιά, τι σημασία έχει τι έγινε στην πραγματικότητα; Τις φωτογραφίες δεν τις βλέπετε; Δεν ξέρω ποιός είναι υπεύθυνος για αυτές, αλλά είναι το λιγότερο αποκρουστικές. Και καλά, ας δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι απάτη. Είναι δυνατόν να προσπαθείτε κάποιοι (ναι εσύ Elikas) να χαρακτηρίζεται με τέτοια ευκολία «αμόρφωτους» όσους θεωρούν μη τέχνη όλο αυτό το τερατούργημα; Τέτοια μόρφωση να μου λείπει.

    Ας σκεφτούμε το εξής: Αν στη θέση του σκύλου βρισκόταν ένα παιδί, υπήρχε περίπτωση να συζητάμε αν επέζησε ή πέθανε, αν το τάιζαν ή όχι, αν του έδιναν νερό ή όχι; Και μη βιαστείτε να με πείτε υπερβολικό και ότι δεν μπορώ να συγκρίνω την ανθρώπινη ζωή με τη σκυλίσια. Η δική μου παιδεία – και όχι «μόρφωση» κατά τα πρότυπα του Elikas – μου επιβάλλει να θεωρώ κάθε τι που μοιράζεται αυτόν τον πλανήτη με εμένα ΙΣΟ!

    Κατά τη γνώμη μου, το θέμα ξέφυγε πια από αυτή καθαυτή την έκθεση. Πλέον, με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι θα ήταν έτοιμοι να το αποδεχτούν ως δρώμενο με βαθύτερα νοήματα. Εθιστήκαμε μάλλον στη σκληρότητα… Με αυτό αναφέρομαι και σε όσους φαντασιώνονται ότι βασανίζουν τον φερόμενο ως καλλιτέχνη.

    Και ναι θα ψηφίσω και γω. Συμφωνώ με τον Παράφωνο: αξίζει να γίνω θύμα κάποιας καλοστημένης απάτης – που το πολύ πολύ θα προκαλέσει κάποια την εισροή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο ταχυδρομείο μου – αν υπάρχει έστω και η απειροελάχιστη δυνατότητα να συμβάλλω στο να μη γίνει, ή να επαναληφθεί. Πιστέψτε με, ακόμα και να μην έγινε ποτέ όλο αυτό, μέ το θόρυβο που προκλήθηκε οι πιθανότητες του να γίνει τελικά αυξάνονται κατακόρυφα… Και ο νοών νοήτω!

    Αυτά και με συγχωρείτε για την κατάχρηση του χώρου

  55. Προς όλους και όλες που επιμένουν να ανακυκλώνουν αυτό το παραμύθι:

    Επίσημη διάψευση από την οργάνωση Humane Society International (που ωστόσο καταδικάζει την πράξη).

    Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως λοιπόν, το μόνο που συνέβη ήταν ότι ένας αδέσποτος και ήδη ταλαιπωρημένος σκύλος βρέθηκε δεμένος για τρεις-τέσσερις ώρες σε μία γκαλερί. Αυτό σίγουρα δεν συνιστά έγκλημα ούτε μπορεί να συγκριθεί με το να αφήσει κανείς μωρό ή ζώο να πεθαίνει αβοήθητο.

    Εκτός κι αν αρχίσουμε να καταδικάζουμε όποιον έχει δέσει έστω και μία φορά τον δικό του σκύλο σε καρέκλα καφετέριας…

  56. ΅Ελικα μας κάνεις πλάκα;
    Δίνεις λινκ που κατηγορεί Varga για την πράξη του και το μεταφράζεις σαν δική σου απαλλαγή ενώ ταυτόχρονα μας λες παραμυθάδες;
    Φίλε είσαι κολλημένος ή σατράπης

    Q. Is it true thαt a Central American artist used a starving dog in an art exhibit?

    We are aware of this story and have asked our contacts in Central America for more information.

    According to local animal welfare organizations, the dog was in a state of starvation when he was captured from the street for display in the exhibit.

    We have also been informed that the dog spent one day in the exhibit and later escaped the gallery.

    We do not condone the actions of this so-called «artist,» and condemn the use of live animals in exhibits such as this. An animal welfare organization in Honduras, where the next art show will be held, is keeping close watch on the case and assures us that the artist will not repeat his objectionable exhibit.

  57. Ξέρω ένα καλό φροντιστήριο αγγλικών… Αν θεωρείς Elikas ότι αυτή η απάντηση αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζεις, μάλλον το χεις ανάγκη!

    Επαναλαμβάνω: Το θέμα θεωρώ ότι δεν είναι τι ή πώς έγινε, αλλά ότι υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούσαν να το αποδεχτούν ως τέχνη και μάλιστα ενός κάποιου επιπέδου. Λέει πολλά αυτό για τον πολιτισμό μας και τη «μόρφωσή» μας.

  58. Δε μου λέτε φίλτατοι αγγλομαθείς, πού ακριβώς επιβεβαιώνει το link που σας έδωσα ότι ο σκύλος βασανίστηκε ή αφέθηκε να πεθάνει; Πουθενά. Άλλο η υποκειμενική κρίση μιας οργάνωσης φιλόζωων για το αν κάτι είναι τέχνη ή όχι κι άλλο η αποδεδειγμένη κατηγορία για μία εγκληματική πράξη.

    Εκτός αν θέλετε να μαζέψετε υπογραφές και εναντίον αυτής της κυρίας (που προσωπικά θεωρώ ότι η στάση της προσβάλλει απείρως περισσότερο την αξιοπρέπεια ενός ζώου από την συμβολική κίνηση του Habacuc).

  59. Mania

    Elika prosexe to skyli to eskase kai irthe stin ellada gia diakopes.

    An to deis patise to me to aytokinito soy kai meta kane mia ekthesi me thema eisai oti patas

  60. Καλησπέρα. Είχα ενημερωθεί για το θέμα κι έγραψα ένα ποστ χθες.Σήμερα, διαβάζοντας περισσότερο γι’αυτό σε διάφορα ποστς ακολουθώντας λινκς που μ’ εφεραν και εδω, θεώρησα οτι πρέπει να κάνω ενα update. Άφησα λινκ για το ποστ σου γιατί χρησιμοποίησα κάποια κομμάτια από σχόλιο δικό σου και του elikas γιατί τα έκρινα απαραίτητα, ελπίζω να μην σας ενοχλεί.Εαν σας ενοχλεί θα τα κατεβάσω.
    Ευχαριστώ για το χώρο παράφωνε 🙂

  61. bennini

    ειμαστε τοσο χαζοι τελικα?αν ειναι ψεμματα εχει καλως….αν ειναι αληθεια ο ανθρωπος αυτος δεν φταιει γιατι ειναι αδυνατον να ειναι λογικος/.αυτα τα κοθωνια που εχουν την γκαλερι ομως πρεπει να δεσουν αυτους και να τους αφησουν να πεθανουν απο την πεινα για χαρη της τεχνησ.

  62. kater1na

    Το θέμα με σόκαρε, με σοκάρει, και θα συνεχίσει να με σοκάρει είτε πρόκειται για hoax, είτε για πραγματικό γεγονός πολύ απλά γιατί το βλέπω κάθε μέρα που βγαίνω στο δρόμο. Αδέσποτα ζώα υποσιτισμένα, με ανοιχτές πληγές αργοπεθένουν μέρα με τη μέρα σε αστικά περιβάλλοντα όπου οι «άνθρωποι» είτε παντελώς αδιαφορούν, είτε συμβάλλουν ενεργότατα σε ένα πιο βίαιο θάνατό τους. Εάν έχετε στη γειτονιά σας κάποιον που ταίζει και στειρώνει αδέσποτα και προσπαθεί να τους παρέχει ιατρίκη βοήθεια το 95% ακόμα και αυτών που διαμαρτύρωνται στο συγκεκριμένο θέμα θα τον αποκαλέσουν τρελλό και θα κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους ώστε να διώξουν αυτόν τον άνθρωπο και τα ζώα που γαβγίζουν η νιαουρίζουν κ τους ενοχλούν παρότι δεν τους ανοίκει οδρόμος και παρότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα να ζουν όσο εσείς και εγώ.

  63. AndreasZ

    ampelofilosofos είπε:
    Μου φέρνει στο μυαλό φωτογραφίες που μου έχουν έρθει με e-mail, γατιών που αφέθηκαν να μεγαλώσουν σε γυάλες.

    Πολυ ειρωνικό που το ανέφερες αυτό, μιάς και είναι απο τις πρώτες και πλέον γνωστές περιπτώσεις διαδυκτιακής φάρσας και έχει πολλές ομοιότητες με την τωρινή περίπτωση.

    Δες αυτά
    http://www.snopes.com/critters/crusader/bonsai.asp
    http://www.truthorfiction.com/rumors/b/bonsaikittens.htm

    Ρε παίδια εσείς που τσαντίζεστε και θέλετε να πάρετε τσεκούρια,σχοινιά,ροτβάιλερ κλπ παραμάσχαλα να ψάξετε να βρείτε τον Vargas, καθήστε λίγο και βάλτε το να δουλέψει το ρημάδι το μυαλό σας. Ότι σας στέλνουν στο e-mail ή διαβάζετε σε ένα blog το πιστεύετε χωρίς δεύτερη σκέψη? Δυο τρία άτομα εδώ το ψάξαν λίγο παραπάνω και έδειξαν πολύ πειστικά οτι η υπόθεση όπως αρχικά παρουσιάστηκε έχει αρκετά κενα. Κι εγώ θύμωσα για λίγα λεπτά όταν διάβασα το mail μέχρι που θυμήθηκα ότι τέτοιες ανυπόστατες ιστορίες που κυκλοφορούνε απο χρήστη σε χρήστη μεγάλη τους ιστορία στο Internet. Το ίδιο το μέσο όμως σου δίνει πολλά εργαλεία να διακρίνεις την αλήθεια και το ψέμα. Δείτε το σα μάθημα πάνω στην φύση του Internet και θυμηθείτε το την επόμενη φορα που θα συμβεί κάτι ανάλογο, άλλωστε υπάρχουν και πιο ουσιαστικά πράγματα να κάνεις αν θεωρείς τον εαυτό σου ζωόφιλο απ’το να υπογράφεις petition αμφιβάλου προελεύσεως,ανεπιβεβαίωτα και χωρίς πρακτική αξία.

  64. Nikos

    Den kserw an einai alithia oti enas trelos M***AKAS . . . afise
    ena skili na psofisei apo dipsa kai peina , ALLA kserw oti KATHE MERA «ENAS TRELOS M****AKAS» afinei ena SKILI (gati k den kserw kai egw ti allo) na psofaei apo PEINA KAI DIPSA . . . OPOTE KOITAXTE KALUTERA EXW APO TH PORTA SAS . . . KAI META VRISTE KAI AUTON ! 😉 (mhn pareksigithw den lew esas alla kapoion diplano sas !)

  65. Περισσότερο με σοκάρει και με προβληματίζει η έλλειψη αντίδρασης των επισκεπτών της έκθεσης παρά η συμπεριφορά του καλλιτέχνη. Αυτός είναι ένας, αλλά οι επισκέπτες και αυτοί που τον κάλεσαν και σε άλλη έκθεση είναι πολλοί…

  66. nikitas

    skeytome oti egw kapote skotosa mia olokrirh mirmigofolia giati eixan katalavei to ksylino parathiro tou spitiou mou kai anatrixiazo tora….. mipos telika eimaste i mastiga aytou tou planiti kai to mono pou mas aksisi einai afanismos ????? skeytite tous kinigous skeytite tin sfagi pou ginete kathe pasxa skeytite oti kinigoi skotonoun gia xompi mipos eimaste kai emeis ena akoma litharaki se ayton ton apotropiasmo pou ekane aytos o arostos mamakas pou tora ton lipame kai isos kapote lipithi ton eayto tou ke aytos!?.

  67. ΤΙ ΜΑΛΛΑΚΑΣ…ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΗΚΙ

  1. 1 Διαμαρτυρία « φεύγουμε;

    […] Παράφωνος, Ενημέρωση Ενάντια στην Κακομεταχείρηση των […]

  2. 2 arkoudos.com » Εξαιρετικά επείγον και αποκλειστικό: Σκύλος λιμοκτονεί!

    […] Μπορείτε να δείτε μία on-line εκδοχή του email στις παραφωνιάδες. […]

  3. 3 Καλλιτέχνης? Μάλλον, ψυχανώμαλος ο τύπος! « Χειμωνιάτικη Λιακάδα

    […] https://parafoniades.wordpress.com/2008/04/09/guillermo-vargas-habacuc/#more-1271 […]

  4. 4 Τα (πιθανά) αδιέξοδα της ελευθερίας του διαδικτύου « ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΔΕΣ . . .

    […] Metablogging Με αφορμή κάποιες αντιδράσεις στο προηγούμενο ποστ μου, σχετικά με τον “καλλιτέχνη” που χρησιμοποίησε […]

  5. 5 Καλλιτέχνης? Μάλλον, ψυχανώμαλος ο τύπος! « Χειμωνιάτικη Λιακάδα

    […] parafoniades to patsiouri […]




Σχολιάστε