Άκουσα το πρωί τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής τράπεζας κο Παναγιώτη Γεννηματά.

Δεν θυμάμαι να έχω δει ή διαβάσει ξανά συνέντευξη που με ελάχιστες λέξεις, χωρίς ίχνος υπερβολής να περιγράφει την κατάστασή που βρισκόμαστε.

Ο κος Γεννηματάς ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία παρατήθηκε γιατί ήταν ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Όλοι πριν τις εκλογές γνώριζαν το μεγάλο πρόβλημα που είχε η χώρα όχι μόνο γιατί ο Καραμανλής το περιέγραψε αλλά γιατί τα οικονομικά μεγέθη ήταν γνωστά σε όλους όσους ήθελαν να ακούσουν.

Επίσης τόνισε ότι «όπως και στον καρκίνο τα πρωτόκολλα θεραπείας είναι γνωστά έτσι και στην περίπτωσή μας είναι δεδομένες οι αποφάσεις και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε».

Επίσης τόνισε ότι αν » από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων, σήμερα οι αγορές θα είχαν αρχίσει ήδη να μας ανταμείβουν» και αντί να μας κυνηγάνε οι κερδοσκόποι με εξευτελιστικά πρωτοσέλιδα, θα είμασταν παράδειγμα χώρας που αντιμετώπισε έξυπνα την κρίση.

Αντίθετα λόγω της καθυστέρησης τώρα θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα και θα αποδειχθεί ακόμη μία φορά ότι οι πολιτικοί μας όταν σκέφτονται το πολιτικό κόστος και φοβούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με ρεαλισμό τότε μας χώνουν ακόμη πιο βαθιά στον βόθρο που οι ίδιοι γεμίσαμε με τα κατάλοιπα της πέψης μας.