Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είμαι εγώ… και εσύ !!!

Γράφω αυτό το κείμενο την στιγμή που ακούω το Γιώργο Παπανδρέου να ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του όσους συνέβαλαν στην νίκη του ΠΑΣΟΚ και να ζητά ακόμη μία φορά εκλογές.

PARALIA

(Ψηφοφόρος εκτελεί τα εκλογικά του καθήκοντα)

Ομολογώ ότι είμαι θυμωμένος μαζί του. Όπως θυμωμένος είμαι με όλους τους υπουργούς που βγαίνουν στα κανάλια τις τελευταίες ώρες, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την ήτα της Νέας Δημοκρατίας με επιχειρήματα,  την ηλιόλουστη ημέρα και την οικονομική κρίση που έριξε τα ποσοστά όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Λυπάμαι κύριοι πολιτικοί αλλά νομίζω ότι δεν πιάσατε το μήνυμα.

Οι μισοί σχεδόν ‘Ελληνες, αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό που αποτελεί την ύψιστη δημοκρατική ιεροτελεστία.

Ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Έλληνες περισσότεροι από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές σας γύρισαν την πλάτη σε εσάς, «κύριοι πολιτικοί» όλων των κομμάτων.

Αν κάποιος στατιστικά μελετήσει τις τάσεις της αποχής θα δει ότι σε είκοσι χρόνια δεν θα ψηφίζουν ούτε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Νικητής σε αυτές τις εκλογές είναι μόνο ένας.

Ο λαός, που κουράστηκε από τις βλακείες σας και κατά πλειοψηφία σας αψήφησε.

Έχω πολλά χρόνια να νιώσω τόσο περήφανος ως Έλληνας.

Οι περισσότεροι από εμάς, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα, απαξιώνουν την διαφθορά του πολιτικού συστήματος, αναγνωρίζουν ως καραγκιοζιλίκια τα παιχνίδια ανταλλαγής της εξουσίας και βέβαια δεν τσιμπάνε στα καλογραμμένα κομματικά λογύδρια.

Χαμένοι σε αυτές τις εκλογές είναι πολλοί.

Η κυβέρνηση έχασε ( ευτυχώς ) πάνω από 1.000.000 ψηφοφόρους και μαζί την ευκαιρία να πιστέψει ότι θα περάσει ατιμώρητη η προεκλογική της υπόσχεση για διαφάνεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε πάνω από 800.000 ψηφοφόρους και βέβαια ( δυστυχώς ) την ευκαιρία να κερδίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, προβάλλοντας έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο, αποβάλλοντας από τα σπλάχνα της, τα καρκινικά κύτταρα που κατά κοινή παραδοχή για δεκαετίες ρήμαξαν την χώρα.

Όσο για τα μικρότερα κόμματα, έχασαν την ευκαιρία να ενωθούν και να προβάλουν από κοινού μία πρόταση που θα μπορούσε να φέρει μια νέα δύναμη εξουσίας, καθαρή όχι μόνο λόγω έλλειψης ιστορικού αλλά και λόγω διαφανούς και τίμιου προτέρου βίου, των νέων ανθρώπων που θα διεκδικούσαν την ψήφο μας.

Ομολογώ ότι προσπαθώντας να προβλέψω την επόμενη μέρα δεν μπορώ να συμπεριφερθώ αντικειμενικά. Η πολιτική μου διαίσθηση, μπερδεμένη από τις προσδοκίες μου και το αίσθημα αυτοσυντήρησης, δεν μου επιτρέπουν να σκεφθώ καθαρά.

Όμως θα τολμήσω μία αισιόδοξη εκτίμηση.

Το επόμενο διάστημα, ο Καραμανλής θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και θα την πάρει με την βοήθεια του ΛΑΟΣ. Δεν θα γίνουν εκλογές (ελπίζω), όχι μόνο γιατί η χώρα δεν θα άντεχε αυτή την περίοδο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ακόμη περισσότερο δεν θα άντεχε και την ακυβερνησία που αποδεδειγμένα θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο. Ελπίζω ότι ο Κώστας θα καταλάβει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα αν διώξει επιτέλους από το σπίτι, όσους προσέβαλαν τα υπουργικά τους αξιώματα. Όσοι τον εκβιάσανε με την εσωκομματική τους δύναμη, είναι πια ανίσχυροι μπροστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ που απαιτούν διαφάνεια και ακόμη περισσότερο είναι ασήμαντοι μπροστά στο 50% του λαού που απαιτεί, όλοι οι καταχραστές να πάνε φυλακή ανεξάρτητα του χρώματος της γραβάτας που φοράνε.
Οι επίορκοι πρέπει να στιγματισθούν ακόμη και αν το σύνταγμα επιτρέπει την ατιμωρησία τους. Τουλάχιστον ας αλλάξει ο νόμος για την ευθύνη υπουργών και ας γίνει ένα βήμα για την αποδυνάμωση των λαμογιών που παίρνουν θέσεις όχι για να δώσουν αλλά για να αρπάξουν.

Ο Παπανδρέου δυνατός αφού κατάφερε να δώσει νίκη μετά από 9 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, θα μπορέσει να δικαιολογήσει μία ακόμη εσωτερική εκκαθάριση, ελπίζω με κριτήρια πολιτικά και διαφάνειας και όχι με κίνητρο να διαλύσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Ο Γιώργος ελπίζω ότι θα καταλάβει πως τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για λαϊκισμούς και θα επενδύσει στα νέα στελέχη που βρίσκονται κοντά του. Ελπίζω ότι θα προσπαθήσει να συζητήσει με τον Καραμανλή, ότι θα βρουν τρόπο να τα βρουν στα βασικά για την χώρα θέματα και ότι μαζί θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα. Άλλωστε Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, είναι πια έμπειρος πολιτικός και ξέρει καλά ότι δεν θα ήθελε ούτε και ο ίδιος εκλογές αυτή την στιγμή. Κανείς δεν θα θελε να αναλάβει το τιμόνι της χώρας σε μια τόσο δύσκολη αντικειμενικά στιγμή. Τον συμφέρει λοιπόν να περιμένει και εν τω μεταξύ να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε η φάση αυτή να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.

Ο Συνασπισμός εύχομαι ότι κάνοντας την αυτοκριτική του, θα αναθεωρήσει τις απόψεις για τους κουκουλοφόρους, τις σπασμένες βιτρίνες, την παιδεία, θα θυμηθεί τις Ευρωπαϊκές και οικολογικές του καταβολές και ελπίζω ότι στην επόμενη αναμέτρηση θα πάει με τον Τσίπρα μπροστινό και όχι τον αμετανόητο αριστερό-αστό τον Αλαβάνο, που κατά την γνώμη μου ευθύνεται για την αδυναμία του κόμματός να εισπράξει την δυσαρέσκεια του κόσμου.

Είμαι σίγουρος ότι οι παραπάνω θέσεις θα σας βρουν αντίθετους. Οι δεξιοί θα γκρινιάξετε, οι αριστεροί θα θυμώσετε και οι… των μικρών κομμάτων θα αναστατωθείτε.

Όμως αυτή την φορά ελπίζω ότι θα έχω συμμάχους όλους εσάς που βαρεθήκατε τις κομματικές ταμπέλες και ξέρετε ότι η λύση δεν βρίσκεται στην ιδεολογία αλλά στα πρόσωπα που την υποστηρίζουν και εφαρμόζουν. Αν πιστεύετε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα τα τελευταία 20 χρόνια  δεν είναι μέρος του προβλήματος τότε διαφωνούμε. ΑΝ από την άλλη αναζητάτε και εσείς νέους ανθρώπους που είτε παραγκωνισμένοι στο παρασκήνιο των είτε στα ράφια των εφεδρειών  των δύο μεγάλων κομμάτων περιμένουν να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν,  τότε ομολογώ ότι είμαι μαζί σας και θα χαρώ να το αποδείξω.

Με εκτίμηση

Παράφωνος

Advertisements

  1. Citronella

    Πολύ σωστός. Ας γκρινιάξουν οι κομματικοί, είναι καιρός πια να συνέλθουμε όλοι..

  2. elena asimak

    Και εγώ πήγα παραλία και ομολογώ ότι το χάρηκα.
    Δεν ξέρω να πήρανε τα κομματόσκυλα το μήνυμα αλλά εγώ τους το έστειλα…
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: