Είσαι Λεσβία; Απόδειξη

Μετά την επιτυχημένη κατοχύρωση της φέτας σαν «προστατευόμενη ελληνική ονομασία προέλευσης» αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τα νομικά μας δικαιώματα και σε άλλες ονομασίες όπως αυτή της

«Λεσβίας».

Έτσι, ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την… αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους»

Με λίγα λόγια έχει παρατηρηθεί ότι όσοι παντρεύονται Λεσβίες έχουν άλλα κόλπα στο μυαλό τους και συχνά απαιτούν από τις συζύγους τους να φέρουν (στο κρεβάτι) φίλες τους. Αυτές πρέπει να επιλέξουν την ικανοποίηση του στεφανιού τους-παρτούζα ή την απομυθοποίηση των όσων υπονοεί ο τόπος καταγωγής τους.

Μάλιστα στο περιοδικό ενός εκ των τριών προσφευγόντων, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε ως Λέσβιοι σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο θεωρούμε ότι υποκρύπτει μία απρόκλητη επιθετικότητα ή ρατσισμό κάποιων ιδιόρρυθμων ατόμων εναντίον όσων δεν χαρακτηρίζονται από αντίστοιχες ιδιορρυθμίες.»

Ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός», Δημήτρης Λάμπρου, είπε στα Νέα της Τετάρτης συμπλήρωσε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μία καθαρά αμυντική στάση, «αφού αισθανόμαστε ότι κλέβουν κάτι δικό μας».

Από την πλευρά τους, μέλη της ΟΛΚΕ μιλούν για γελοιότητες. «Πρόκειται για έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς για πρώτη φορά. Αντίθετα τον υιοθετήσαμε από τα ξένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά κινήματα, από τη Βρετανία μέχρι τη Ρωσία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κοινότητας Ευαγγελία Βλάμη.

Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου και θα αποφασιστεί για το αν οι όροι «λεσβία» και «λεσβιακή» θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν τις γυναίκες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο δικαστής δηλαδή, καλείται να αποφασίσει αν οι λεσβίες το κάνουν μόνο με γυναίκες ή τους αρέσουν και οι άντρες. Προς υποστήριξη την αγωγής οι τρείς Λέσβιοι θα φέρουν τις γυναίκες τους στην αίθουσα δικαστηρίου και θα τις αναγκάσουν να κάνουν έρωτα μεταξύ τους ώστε να αποδειχθεί πως το σιχαίνονται. Καλούν δε και όλες τις Λεσβίες που δεν είναι λεσβίες να τους μιμηθούν έξω από το πρωτοδικείο ώστε να λήξει το θέμα μια για πάντα.

«Και αν η απόφαση μας δικαιώσει, θα προσφύγουμε και στα διεθνή δικαστήρια για να απαγορευθεί η χρήση της λέξης και από τις ξένες οργανώσεις» πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου

Πηγή: In.gr

Τα σχόλια δικά σας…

σημ: Ναι είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα…

UPDATE

Σε αποκλειστικότητα σας ενημερώνουμε ότι οι 3 σωματοφύλακες της τιμής των Λεσβίων ετοιμάζονται να κάνουν μήνυση στο You Tube διότι παίζει βίντεο που χαρακτηρίζονται σαν λεσβιακά χωρίς οι πρωταγωνίστριες να κατάγονται αποδεδειγμένα από την Λέσβο. θα ακολουθήσουν όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο που συχνά εμπεριέχουν σκηνές λεσβιακές στις ταινίες τους και τέλος όλοι οι stand up comedy καλλιτέχνες που λένε αστεία για λεσβίες και δεν πληρώνουν δικαιώματα στην νήσο μας….

Advertisements

 1. Καλησπέρα Παράφωνε…
  Χρόνια Πολλά και Καλά…
  Σου εύχομαι τα καλύτερα στη ζωή σου…
  Και του Χρόνου…

  υ.γ. Είδες τι παθαίνει κανένας όταν έχει ξεχάσει να τονίζει μία λέξη σωστά;;;
  Άλλο ‘Λέσβια’ και άλλο ‘Λεσβία’…
  Έτσι δεν είναι;;;

 2. animats

  από χθες έχω αναρτήσει σχετικό post εδώ:

  http://animats.wordpress.com/2008/05/01/ouzo/

  που παραπέμπει σε παλαιότερο διαφημιστικό προϊόντος του νησιού όπου ο βασικός άξονας στηρίζεται στη «διπλή» χρήση του όρου

  γιατί τότε δεν είχαμε τέτοιες ευαισθησίες;

 3. Όπου κος. Λάμπρου είναι ο εκδότης του Δαυλού: http://atheoi.org/2008/05/01/davlos_lesbians/

  Καλά κρασιά.

 4. «Λεσβία», με τον τόνο στην παραλήγουσα, λέγεται η γυναίκα της Λέσβου σε μια όχι-και-τόσο-παλιά εκφορά της ελληνικής γλώσσας (πώς λέμε την οδό Σταδίου και όχι Στάδιου, ε).

  Γιατί να λοιδωρούμε τους συμπαθείς Λεσβίους για την ευαισθησία τους αλλά όχι τους εξ ίσου συμπαθείς Μακεδόνες που έχουν ανάλογη ευαισθησία στο «σφετερισμό» της ιστορικότητάς τους από ένα γειτονικό λαό; Κι αναρωτιέμαι, μήπως, κατ’ αναλογία με το Μακεδονικό ζήτημα, θα μπορούσαν οι συμπαθείς Λέσβιοι να δεχτούν μια σύνθετη ονομασία με …σεξουαλικό προσδιορισμό;

 5. και που είστε ακόμα…πάντως αν ακολουθήσουμε την λογική του κυρίου Λάμπρου, μάλλον σε αυτή την χώρα δεν πρέπει να ξαναδουλέψουμε. θα εισπράττουμε δικαιώματα από όλα τα γλωσσικά χρησιδάνεια (leasing στα ελληνικά για να καταλαβαινόμαστε) και θα έχουμε αρκετό εισόδημα ώστε να ασχοληθούμε με το διάβασμα και τις τέχνες.

 6. gmaiakis

  να θυμάστε οτι ο όρος «λεσβία» βγήκε λόγω της Σαπφούς της οποίας τα ποιήματα έχουν κάποια «παραξενιά» για άλλους.Το Σαπφικό ζήτημα καλά κρατεί και δεν έχει λυθεί ακόμη.Ο καταγώμενος από τη Λέσβο λέγεται Λέσβιος και η γυναίκα κανονικά είναι Λέσβια.Σας παραπέμπω στο «Μείζον Ελληνικό Λεξικό» των εκδόσεων Τεγόπουλου-Φυτράκη, στον ορισμό του επιθέτου λέσβιος -ια ΚΑΙ -ία -ιο .Παρατηρείτε ότι υπάρχουν 2 ονομασίες!Η αρχική είναι λέσβιος και λέσβια!Στην καθαρεύουσα αποκαλείται λεσβία!
  Φανταστείτε και τους κακόμοιρους κατοίκους της Λέρου που λέγονται Λέριοι και Λερίες να περικόψουμε τη λέξη και να τους ονομάσουμε «λέρους» και «λέρες».
  Ευχαριστώ

 7. Giotavita

  Παραφωνούλι,Χρόνια πολλά και καλό μήνα…

  Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και τι θ’ακούσουν τ’αυτιά μας???

 8. Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, πηδούσε τα παιδιά του…

 1. 1 Παρακαλώ, μπορώ να έχω έναν Λεσβιακό Χάρτη; ( μπαμπά, αυτός γελάει ) « Ροΐδη Εμμονές

  […] 11. ο Παράφωνος έχει μια πιο ρεαλιστικά προωθημένη θέση,προτείνει να κατοχυρωθεί διεθνώς το όνομα Λέσβος όπως η Φέτα […]
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: