Επιτυχημένη η συνέντευξη Τσίπρα

Η συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας,

απαντώντας σε 15 ερωτήσεις συμπλογκιτών μας, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

Δεν θα μείνω στις απαντήσεις που έδωσε γιατί θα έχετε την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να διαβάσετε αρκετά ποστ και να δείτε την συνέντευξη στο youtube.

Είναι σημαντικό όμως να σχολιάσουμε θετικά, την ουσία της επιλογής του κου Τσίπρα να μιλήσει στους μπλογκερς.

Αγαπητοί μου οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τα new media και τα δικά μας ταπεινά ιστολόγια.

Μια σοβαρότητα που ξεπερνά συχνά και την άποψη που εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι της μπλογκόσφαιρας έχουμε για τα blog μας.

Ελπίζω ότι θα συνειδητοποιήσουμε το γεγονός πως η φωνή μας ακούγεται και να αποδεχθούμε τις ευθύνες που συνοδεύουν αυτή την «εξουσία».

Συγχαίρω λοιπόν, όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια και λυπάμαι που δεν είχα τον χρόνο να συμμετέχω ενεργά στο κάλεσμα του Τσιμιτάκη που είχε την αρχική ιδέα.

Ξέρω όμως ότι αρκετοί μπλογκερ βοήθησαν. Αναφέρω τα ονόματα τους γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενισχύουμε όλους όσους εθελοντικά βοηθούν άμεσα ή έμμεσα στην προώθηση των ιστολογίων.

metablogging

Radiobubble

histologion

Σπύρος Αγγελόπουλος

Ιβάν ο Βρωμερός

Sindelius

left.gr

Taraxopoios

syn12

Arxediamedia

AlluFunMarx

Oneiros.gr

UPDATE

Τα παραπάνω μπλόγκ τα βρήκα στο μπλογκ του Τσιμιτάκη. Έτσι παρέλειψα να αναφέρω την συνεισφορά του πολιτικού μπλογκ 

Ζητώ συγνώμη από τον φίλο μου το Καρπίδη και τους συνεργάτες του και βέβαια ευχαριστώ το μπλογκ Ώρα Ελλάδας που επισήμανε την παράβλεψη.

Advertisements

 1. ελειπα,και δεν μπορεσα να την δω live.θα την ψαξω σημερα το βραδυ να την δω,και θα πω την αποψη μου.Απλα μονο 15 ερψτησεις ?

 2. Όπως διευκρίνισε και ο ίδιος στον πρόλογό του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε συνέντευξη στους μπλόγκερς, αλλά απευθύνθηκε μέσω του μέσου αυτού σε όποιον έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο Internet. Το επισημαίνω γιατί χύθηκε πολύ e-μελάνι, ακόμη και πρόσφατα, για το αν οι μπλόγκερς είναι κίνημα, κοινό, ομάδα, μέσο ή κάτι…

 3. ελπίζουμε να μας δωθεί ο χώρος για να διαφωνήσουμε με το πόσο καλή συνέντευξη ήταν…
  http://www.greekalert.com/2008/01/blog-post_07.html

 4. @Zouri νομίζω ότι αν την έβλεπες θα παραδεχόσουν ότι και οι 15 ερωτήσεις ήταν πολλές. Η διάρκεια της συζήτησης ήταν τόση ώστε να μην κουράσει τους 600 περίπου θεατές. Γι αυτό και όπως παρατήρησα δεν είχαμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην τηλεθέαση. Φυσικά θα θέλαμε και άλλες ερωτήσεις όμως ήταν μεγάλο το εύρος των θεμάτων που καλύφθηκαν.

  @ Under Constraction με δεδομένο ότι οι ερωτήσεις τέθηκαν από μπλόγκερς, επιμένω ότι η συνέντευξη δόθηκε σε αυτούς. Αν τις ερωτήσεις τις κάνανε συνταξιούχοι τότε η συνέντευξη θα διδόταν σε αυτούς. Φυσικά με τα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ. Δεν είμαστε κίνημα και απέχουμε πολύ από το να γίνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά. Περισσότερα για το θέμα έχω γράψει εδώ https://parafoniades.wordpress.com/2007/09/17/%ce%9f-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b7/

  @greekalert είμαι ο τελευταίος που δεν θα δώσει χώρο για διαφωνίες 🙂 Όμως νομίζω ότι πρέπει την συγκεκριμένη συνέντευξη να την δούμε με καλό μάτι και όχι με αυστηρότητα. Άλλωστε δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης και γι αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όσους τόλμησαν να κάνουν την αρχή.

 5. Οι απόψεις μου για την συνέντευξη είναι μοιρασμένες δηλ. και θετικές και αρνητικές και ξεκαθαρίζω. Επικοινωνιακά ήταν καλή είχε άνεση, αμεσότητα ο λόγος του. Το έχει το παλικάρι το χάρισμα και αυτό είναι κάτι που φάνηκε από τις δημοτικές εκλογές. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που υποστηρίζω ότι η αριστερά δεν πρέπει να παίζει επικοινωνιακό παιγνίδι οπότε οκ. Όμως πολιτικά τη βρήκα light …. Μια έλλειψη πολιτικής γραμμής μια ασάφεια… και οι ερωτήσεις επίσης ήταν «λίγες». Πολλά λόγια ..λίγη πολιτική

 6. Αγαπητή pasta, δεν περίμενες φαντάζομαι να αναλύσει και το Κυπριακό ο φίλος μας. Το παιχνίδι της πολιτικής έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Η ουσία έχει εξαφανισθεί και εμείς φταίμε γι αυτό. Έτσι πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο τίτλος του ποστ μου αφορά την πλευρά όσων προσπάθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το πείραμα και όχι βέβαια το αν συζητήθηκαν σοβαρά πράγματα. Αυτά δεν θα συζητηθούν ΟΥΤΕ σε debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών 🙂 δυστυχώς.
  Αν θέλεις όμως να κάνω ένα σχόλιο για το περιεχώμενο, πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν κατανοητός ακόμα και όταν δεν ήθελε να πάρει θέση (πχ όταν ρωτήθηκε για το «φθαρμένο» φοιτητικό κίνημα). Τουλάχιστον οι Τσοχατζόπουλοι που τόσα χρόνια μας τα έχουν πρήξει με τις φανφαρολογίες τους, αρχίζουν και εκλείπουν.

 7. Οκ δεν κάνω κριτική στους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτή τη συνέντευξη.. συμφωνώ μαζί σου ότι η όλη προσπάθεια ήταν πολύ ενδιαφέρουσα σαν ιδέα και λειτούργησε και πολύ καλά. Ίσα, ίσα μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια και την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος συλλογική και οργανωμένη δουλειά ….Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου ότι έτσι συνηθίζεται στους πολιτικούς λόγους. Όμως δεν θα πρέπει να είναι έτσι… η απολιτικοποιήση της πολιτικής είναι ο κανόνας οκ αλλά ε θα συνεχίσω να την κρίνω όμως. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κλείνω το μαύρο κουτί και επιλέγω να ενημερώνομαι από το νετ. Εγώ περίμενα ή έστω έλπιζα σε κάτι άλλο. Σκέψου ένας νέος άνθρωπος που διεκδικεί την ηγεσία ενός αριστερού κόμματος χρησιμοποιεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας .. αμεσότερο κλπ κλπ.. για να μιλήσει για τις θέσεις του.. ε? μοιραία δημιουργούνται κάποιες προσδοκίες για το περιεχόμενο της συνέντευξης.

 8. Pasta ένα έχω να σου πω… Για να αλλάξουν οι πολιτικοί μας πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα. Γι αυτό και το νετ δεν θα διαφέρει σύντομα από το μαυροκούτι σου. Εκτός και αν κάτι μας σοκάρει τόσο που αναλάβουμε την ευθύνη που μας δίνει το μέσο μας και αναγεννηθούμε από τις στάχτες του (μας)

  Καλό βράδυ.

 1. 1 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Online η συνέντευξη Τσίπρα

  […] τη λίστα αυτών που βοήθησαν να βγει η συνέντευξη το blog Παραφωνιάδες, αλλά μάλλον θα πρέπει να βάλει και το Πολιτικό blog, […]

 2. 2 Όλες οι απαντήσεις από τη διαδικτυακή συνέντευξη Τσίπρα « Under Const-Action

  […] όσο και στους υπόλοιπους που συνδράμανε (πλήρης λίστα εδώ). Για μια ακόμη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε, ότι το […]
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: