Σήμερα ακόμη ένα ΟΧΙ μας δίχασε…

Χωρίς σχόλια παρουσιάζω απόσπασμα

από προχθεσινή συζήτηση με θέμα την παρέλαση των αλλοδαπών.

Τα σχόλια δικά σας…

Advertisements

 1. εγω παντως ξερω οτι σημερα στην παρελαση χειροκροτησαμε τον παππου με το ενα χερι που κραταγε την σημαια, ως μελος της αντιστασης (του ΕΑΜ φανταζομαι)… Απο τις λιγες φορες που μπορει η τοπικη κοινωνια να βρεθει ολη μαζι σε ενα χωρο για ενα κοινο σκοπο… Και η ανηψια μου ολο καμαρι που ηταν παραστατρια διπλα στην σημαια…

 2. Πάντως τη θέση μου για τις παρελάσεις την έχω διατρανώσει. Πάντως κάποιοι ή δεν καταλαβαίνουν ή δεν δε θέλουν. Αντιπροτείνω ένας πανηγυρικός που να εκφωνείται από τον καλύτερο μαθητή (να ισχύσει και για τους αλλοδαπούς αντί για τη σημαία). Πάντως για την κατάληξη του Πλεύρη τι να πω άλλο από το να εκφράσω την αηδία μου.

 3. giotavita

  Να γιατί σταμάτησα να βλέπω Τ.Β παραφωνούλι!
  Για να μην ακούω κάτι τέτοιες μαλακίες.
  Στα σχολικά μου χρόνια η «εξάδα» της σημαίας απαιτούσε καλούς βαθμούς και όχι γόβα στιλέτο και τον ομφαλό έτοιμο να χορέψει τσιφτετέλι εν μέσω παρέλασης.
  Κι αν έχουν τώρα πρόβλημα οι προύχοντες με τους¨»ξενους ομογενείς»να μην τους έφερναν όταν έψαχναν για ψήφους τόσο οι πράσινοι όσο και οι μπλέ.Πρέπει να τους δώσουν αυτό που δικαιούνται αφού αναγνωρίστηκαν σαν «Ελληνες απο καταγωγή» και να το βουλώσουν.
  Κι αν είναι καλύτεροι μαθητές τα παιδιά τους, απο τα δικά μας παιδιά έχουν δικαίωμα να σηκώσουν την σημαία αφού καταγράφηκαν νόμιμα σαν Ελληνες πολίτες.

 4. giotavita

  Να γιατί σταμάτησα να βλέπω Τ.Β παραφωνούλι!
  Για να μην ακούω κάτι τέτοιες μαλακίες.
  Στα σχολικά μου χρόνια η «εξάδα» της σημαίας απαιτούσε καλούς βαθμούς και όχι γόβα στιλέτο και τον ομφαλό έτοιμο να χορέψει τσιφτετέλι εν μέσω παρέλασης.
  Κι αν έχουν τώρα πρόβλημα οι προύχοντες με τους¨»ξενους ομογενείς»να μην τους έφερναν όταν έψαχναν για ψήφους τόσο οι πράσινοι όσο και οι μπλέ.Πρέπει να τους δώσουν αυτό που δικαιούνται αφού αναγνωρίστηκαν σαν «Ελληνες απο καταγωγή» και να το βουλώσουν.
  Κι αν είναι καλύτεροι μαθητές τα παιδιά τους, απο τα δικά μας παιδιά έχουν δικαίωμα να σηκώσουν την σημαία αφού καταγράφηκαν νόμιμα σαν Ελληνες πολίτες.

 5. @ GIota-vita συμφωνώ απόλυτα ! Οταν μάζευαν ψήφους καλά ήταν? Ας το ράψουν το στόμα τους τώρα και να δεχτούν την πραγματικότητα.
  Τα δε παιδιά μας αντί να καταναλώνονται σε πορείες και διαμαρτυρίες ας στρω8ούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους! Ποτέ δεν χάρισε κανείς σε κανένα μια σημαία !

 6. τελικά δεν κατάλαβα υπέρ ή κατά είμαστε; Πάντα οι παρελάσεις είχαν ένα κοινωξικό χαρκτήρα στις μικρές επαρχιακές πόλεις. Ήταν παλιά κατά το 80 και η μόνη μέρα που η Ντισκοτέκ άνοιγε στις 12. Και βγάζαμε έξω και τα κορίτσια που έρχονταν από τα χωριά για την παρέλαση. Σήμερα δεν ξέρω αν καν υπάρχει αυτή η μάζωξη.
  http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

 7. @Zoaki όμορφη η εικόνα που παρουσιάζεις, να την χαίρεσαι και την ανιψιά 🙂 . Κάπως έτσι πρέπει να δούμε την παρέλαση. Σαν ένα τελετουργικό που φέρνει μνήμες όχι εθνικιστικές, αλλά μνήμες που μας θυμίζουν πως έχουμε πολεμήσει για το κοινό καλό. Και τον υπόλοιπο χρόνο ας ασχοληθούμε με όσα μας χωρίζουν….

  @ Δείμος, σεβαστή η άποψή σου. Κάποια στιγμή είχα ακούσει την πρόταση αντί για σημαία ο σημαιοφόρος να κρατάει το λάβαρο του σχολείου, ώστε να μην τίθεται θέμα εθνικότητας. Μου άρεσε σαν πρόταση αλλά δεν είδα να την συνεχίζει κανείς.

  @ Giota Vita αφού η Θεσσαλονίκη δεν έχει πρόβλημα με τους σημαιοφόρους, τότε εδώ στην πρωτεύουσα γιατί χτυπιούνται; Έχεις δίκιο ότι πολλοί αλλοδαποί έχουν καλύτερους βαθμούς παρόλο που δεν τους βοηθάει η γλώσσα. Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση στο ποιος πρέπει να κρατάει την σημαία, ίσως όπως είπα και πριν τα σχολεία δεν χρειάζονται σημαίες.

  @ Liakada πες τα χύμα και τσουβαλάτα 🙂

  @ Sotiri επιτέλους κάποιος επισκέπτης μου θυμάται τις Ντίσκο 😉 … ένα έχω να σου πω, ήμουν και εγώ εκεί !!!

 8. fuckingblogger

  Θα βλέπουμε και τον Πλεύρη (πατήρ) τώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές?

  «Δεν επιτρέπω διακοπάς» Που πας ρε καραμήτρο?

 9. Το λάβαρο του σχολείου! Μια πολύ ωραία συμβιβαστική πρόταση που θα έλυνε πολλά προβλήματα που ανεφύησαν απ’ το τίποτα και μένουν εδραιωμένα σε κενούς εγκεφάλους.

  Δεν βλέπω το λόγο γιατί ένα σχολείο θα πρέπη να έχη δική του σημαία σαν νάταν στρατιωτική μονάδα, τη στιγμή μάλιστα που οι διδάσκοντες δεν φαίνονται να είναι σε θέση να διδάξουν στα παιδιά τι ακριβώς είναι αυτή και τι αντιπροσωπεύει.

  Πιστεύω άλλωστε ότι τη σημαία όποιασδήποτε χώρας αξίζει να την σηκώνει αυτός που την σέβεται, την πιστεύει και την υπεράσπισε σε δεδομένη ευκαιρία (το 1974, ας πούμε). Για τους άλλους υπάρχουν και οι σημαίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων» για να εκφράσουν τα ιδανικά τους, που όλοι ξέρουμε σε τι συνοψίζονται σήμερα.

  _____________
  Στις 16 Ιουνίου 1919, οι Τούρκοι κατέσφαξαν τους προσκόπους του Αϊδινίου, δηλαδή παιδιά μεταξύ 12-16 χρόνων, μαζί με τον Τοπικό τους Έφορο Νίκο Αυγερίδη. Την προσκοπική σημαία τους την έχουν τοποθετήσει οι Τούρκοι -υπερήφανοι για τον «ηρωισμό τους- ως λάφυρο πολέμου στο πολεμικό τους μουσείο, μεταξύ των σημαιών των διαφόρων στρατιωτικών μονάδων που κατέκτησαν στο πεδίο της μάχης, μεταξύ αυτών και του όπλου του Πυροβολικού, το οποίο έκτοτε φέρει μαύρο οπλόσημο και δεν διαθέτει Σημαία του Όπλου.

  Υπήρξαν κάποτε κάποια παιδιά που τους άξιζε το «πανί», γιατί το τίμησαν με το αίμα τους.

  Να ζητούσαμε να δείξουν οι νέοι Αλεξανδρείς έστω και ελάχιστο σεβασμό; Μάταιος κόπος!

 10. @fuckingblogger δεν μας φταίει ο Πλεύρης, δεν είναι χειρότερος η καλύτερος από όλους όσους εκπροσωπούν μια ιδεολογία και παίζουν με τον πόνο μας προσπαθώντας να μας την πλασάρουν.

  @Αναμοχλευτής αγαπητέ κατ αρχήν το σύμβολο του κάθε σχολείου δεν θα αντικαταστήσει το εθνικό μας σύμβολο. Έχεις δίκιο ότι είναι πρόταση συμβιβαστική διότι δεν υπάρχει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) απόλυτα σωστή απάντηση στο αν μπορεί ένας αλλοδαπός να κρατήσει την σημαία μας.
  Αν το παιδί που δεν γεννήθηκε από Έλληνες γονείς νιώθει Έλληνας, αν τιμάει την σημαία που θα σηκώσει, αν νιώθει περήφανος που κρατάει στο σύμβολο μια χώρας που τον φιλοξενεί και του δίνει την ευκαιρία να θεωρηθεί ίσος με τους πολίτες της τότε του αξίζει να είναι σημαιοφόρος ίσως πιο πολύ από αρκετά ελληνόπουλα. Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις που το να σηκώσει την σημαία μας ένας μετανάστης είναι επίδειξη δύναμης και κυριαρχίας. Γι αυτό και δεν υπάρχει σωστό η λάθος. Εξαρτάται από το πως νιώθει και κανείς μας δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Ίσως ούτε ο ίδιος…

 11. Ωραίο πραγματικά το μανούλι. Αν παρελαύνουν τέτοια κουκλάκια ναι στις μαθητικές παρελάσεις
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: