Τα πε όλα ο Πολύδωρας…

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Προστασίας Δασών και πρόεδρος του συλλόγου μοτοσικλετιστών ΟΧΚΚΣΧ,

δηλ»οδηγώ χωρίς κράνος και σας χέζω», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Β(λ)ήμα της Κυριακής» αρνείται τις κατηγορίες για ολιγωρία της κυβέρνησης στο θέμα των πυρκαγιών.

Σαν απόδειξη του επιτυχημένου συντονισμού των των υπηρεσιακών παραγόντων, προέβαλε το γεγονός ότι, » σώθηκε ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, οι πυραμίδες του Χέοπα στην Αίγυπτο και η βίλα του επιτίμου στο Ελληνικό».

Επιμένει επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ του τέως Αρχηγού της Πυροσβεστικής και του νύν, διότι ήδη από την πρώτη μέρα των καυγάδων, τους διέταξε να βγούνε έξω από το υπουργείο και να τα πούνε σαν άντρες.

Φυσικά ο Φούρλας σαν πιο σκληραγωγημένος λόγω της θητείας του επί ΠΑΣΟΚ, κέρδισε το μπρας ντε φερ και ανέλαβε αφεντικό για τις φετινές πυρκαγιές.

Από του χρόνου βλέπουμε…

Βέβαια Βύρωνας, παραδέχεται ότι έγιναν παραλείψεις στο θέμα της κατάσβεσης, αλλά κατά τα άλλα όλα πήγαν καλά.

Μπορεί τις φωτιές να μην τις σβήσανε αλλά, όλα τα αυτοκίνητα είχαν βενζίνη και ήταν πεντακάθαρα, οι θάλασσες είχαν νερό-άρα δεν υπήρχε πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων, οι πυροσβέστες ήταν άψογα ντυμένοι σε χρώματα της μοδός, τα βραβεία Αρίων είχαν απρόσμενα πολλές συμμετοχές και η πισίνα του HILTON δεν έμεινε ούτε μέρα, χωρίς να την καθαρίσουν.

Στην συνέντευξή του, ζητά τη συνεργασία όλων των κομμάτων της Αμερικανική βουλής, της σταρ Ελλάς (που υποσχέθηκε να συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη- αλλά από τότε μόνο βιζάκια δείχνει και έργο μηδέν), του ΝΑΤΟ (που είναι τελικά αυτό) και του οργανισμού προστασίας της θαλλάσιας μελιτζάνας και του ελληνικού μουζάκα,  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φωτιάς.

«Γνωρίζουμε όλοι», συμπληρώνει ότι,

» μπορεί οι εμπρηστές, να μην αναχαιτίζονται αλλά τα δέντρα κάποια στιγμή θα τελειώσουν «.

Ο κ. Λιγόδωρας δήλωσε, ότι δεν δέχεται πως η πολιτεία ολιγώρησε σχετικά με την πρόληψη, την ενίσχυση προσωπικού και μέσων, τον σχεδιασμό και την λήψη αποφάσεων (αλήθεια αυτά δήλωσε).

Αντίθετα είναι περήφανος για την ταχύτητα αντίδρασης στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για τα πλάνα από τα ελικόπτερα και για τα ηχητικά εφέ από τα κλάματα των κατοίκων την στιγμή που τα σπίτια τους καιγόταν και η πυροσβέστες την κάνανε για άλλες πίστες.

Δήλωσε ότι αποτελεί βασικό στόχο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης γιατί ζηλεύουν το μπόι του και την ομορφιά του και κάνει έκκληση για συμπαράσταση στο θέμα των πυρκαγιών.

Ελάτε να τα κάψουμε μαζί φώναξε, δεν ξέρετε τι χάνετε…

Σαν αντάλλαγμα θα επιτρέψει σε όσους τόσα χρόνια χτίσανε την Πάρνηθα και τον Υμηττό, να προσθέσουν δεύτερο όροφο και υποσχέθηκε να τους μειώσει τον ΦΠΑ στην αγορά μπιλιάρδου, όταν βέβαια αυτή αφορά το playroom πρώτης κατοικίας.

«Οι οικοπεδοφάγοι δεν αναχαιτίζονται. Ούτε οι εμπρηστές» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις πυρκαγιών υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό. Παρόλαυτά συνελήφθη μια ογδοντάχρονη και υπάρχουν υπόνοιες για  την συμμετοχή της τρίχρονης εγγονής της και του σκύλου τους, σε εμπρησμό την τοποθεσία του οποίου δεν μπορούμε να αναφέρουμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα της φωτιάς.

Επίσης μιλάει για «πόλεμο» με εχθρό τις «κλιματικές αλλαγές». Η χώρα μας βέβαια δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα πόδια να την πηδήξουν τα κλίματα, γι αυτό και στην επόμενη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει την αγορά τεράστιων ανεμιστήρων που θα βάζουμε αντίθετα με την φορά του ανέμου-για να μειώσουμε τα μποφόρια, καθώς και μεγάλα κιάλια-ώστε να μπορούν οι πυροσβέστες, να βλέπουν την φωτιά από το σπίτι τους και να μπορούν να την σβήνουν με το λάστιχο του μπαλκονιού τους.

Ο κ. Λιγόδωρας αρνήθηκε επίσης ότι υπήρξαν κομματικά κριτίρια πίσω από τις προαγωγές στο Πυροσβεστικό Σώμα και συνέχισε λέγοντας ότι όπως είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι κυβέρνηση, αλλά συνεχίζει να κυβερνά.

Το Β(Λ)ΗΜΑ ευχαριστώντας τον υπουργό, για την υπέροχη φωτογραφία του στο πρωτοσέλιδο, παρέδωσε μετά από αίτημα του, αποκλειστικά αποσπάσματα της συνέντευξης, στις κυριακάτικες παραφωνιάδες, τα οποία και εμείς με την σειρά μας δημοσιεύσαμε…

Οποιαδήποτε σχέση με πραγματικά γεγονότα η πρόσωπα η καταστάσεις η καμένα σπίτια, είναι τυχαία ή έστω και θέμα γκαντεμιάς του συντάκτη…

Για την αντιγραφή

Παράφωνος

Σημ: Θα έλεγα τα σχόλια δικά σας, αλλά με τέτοια ζέστη ποιος θα κάτσει να σχολιάζει τις βλακείες μου…

Advertisements

 1. En_Route

  Μια φορά, ο κ.Μητσοτάκης με τον κ. Παπανδρέου αποφάσισαν να πάνε στο προεδρικό μέγαρο για φαγητό. Εκεί βέβαια που είναι όλα επίσημα, είναι και όλα πανάκριβα. Δηλαδή χρυσά πιρούνια, χρυσά κουτάλια κλπ.
  Κάποια στιγμή λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης κοιτάζει δεξιά, κοιτάζει αριστερά, κανένας δεν τον έβλεπε. Πιάνει ένα πηρούνι και το βάζει στην τσέπη του. Ο κ. Παπανδρέου ζήλεψε και ήθελε και αυτός.
  Κοιτάζει κι αυτός μήπως τον βλέπει κανείς, όλα εντάξει. Πάει να πιάσει το πηρούνι, αλλά επειδή αυτός ήταν και πιο μεγάλος σε ηλικία έτρεμε. Ακούει το γκαρσόνι το θόρυβο, πάει κοντά του και τον ρωτάει:
  – «Θα θέλετε κάτι κύριε Αντρέα;»
  – «Όχι παιδί μου ευχαριστώ».
  Άρχισε τότε να γελάει ο κ. Μητσοτάκης. Μετά από λίγο ξαναπροσπάθησε ο κ. Παπανδρέου, αλλά πάλι άρχισε να τρέμει. Στο τέλος τσαντίζετε και φωνάζει στο γκαρσόνι:
  – «Παιδί μου, θα σου δείξω μια ικανότητα που έχω, επειδή σε συμπαθώ. Πιάσε αυτό το πηρούνι και βάλτο στη τσέπη μου. Εντάξει;»
  – «Εντάξει», λέει το γκαρσόνι.
  – «Λοιπόν, πού είναι το πηρούνι;»,ρωτάει ο Αδρέας.
  – «Στην τσέπη σας, κύριε Ανδρέα.»
  Και λέει τότε και ο Ανδρέας:
  – «Καλά, πήγαινε τώρα να το βγάλεις από την τσέπη του κ. Μητσοτάκη!!!»

 2. @en_route φτού σου πρωί πρωί μας κάνεις να γελάμε 😉

 3. ” μπορεί οι εμπρηστές, να μην αναχαιτίζονται αλλά τα δέντρα κάποια στιγμή θα τελειώσουν “.

  με λαχτάρησες πρωί κυριακάτικο βρε παραφωνιά… απαπαπα

  αν ανάψει έστω και μία φωτιά θα αρχίσω να κολλάω αυτοκόλητα με δέντρα και ζώα στη βουλή…

 4. @paraxeno, εγώ μαζί σου αλλά νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να κολλήσεις τα αυτοκόλλητα στο τρίχωμα των… βουλευτών μας.

 5. stathis

  ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΚΟ, ΕΛΛΗΝΑ

  Καλοκαίρι 1916, 50.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα.
  Καλοκαίρι 2007, 56.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα.
  91 χρόνια δεν αλλάζει τίποτα. Για όλα φταίνε οι άλλοι, ο αέρας, η ζέστη, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, ο ξένος παράγοντας, η κοινωνία, πάντως όχι εμείς, ούτε κατ’ ελάχιστον. 91 χρόνια κράτος ξεχαρβλωμένο.
  Με γκαιμπελικές μεθόδους και τότε και τώρα οι κυβερνώντες κατηγορούν την αντιπολίτευση για όλα. Αντίστοιχα η αντιπολίτευση και τότε και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση για όλα, λες και δεν είχε κυβερνήσει τη χώρα, με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.
  Όμως δεν ευθύνονται μόνο αυτοί. Οι άρχοντες της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κατηγορούν τους άλλους. Οι ίδιοι δεν έχουν καθαρίσει τα δάση, δεν έχουν φτιάξει αντιπυρικές ζώνες, δεν έχουν υδροφόρες με δυνατότητες πυρόσβεσης, δεν έχουν σε κάθε χωριό από ένα μικρό ειδικό πυροσβεστικό που λειτουργεί με τρακτέρ και με πολύ μικρό κόστος κατασκευής, δεν έχουν δημιουργήσει εθελοντικά σώματα δασοπυρόσβεσης, πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, και έχουν και χιλιάδες παράνομες χωματερές.
  Αλήθεια καμμιά 30.000 κοπρόσκυλα, χαρτογιακάδες, κουστουμάτες «κατίνες» τηλεπαραθύρων, που έχει το κάθε κόμμα δεν μπορεί να τους στείλει να βοηθήσουν στην πυρόσβεση; Α, ξέχασα αυτοί έχουν μάθει μόνο να διατάζουν. Έχουν μάθει να κατηγορούν τους άλλους ότι κάνουν λάθη. Άλλωστε ξέρουν καλά ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, όπως και αυτοί.
  Αλλά και εσύ κατεργαράκο Έλληνα που πας; Να κρυφτείς;
  Εσύ δεν ρίχνεις τα σκουπίδια σου παντού ανεξέλεγκτα; Εσύ δε βάζεις τα ζώα σου να βοσκήσουν στα καμμένα καταστρέφοντας τη δυνατότητα της φυσικής αναδάσωσης; Εσύ δεν κόβεις τα δέντρα και δεν καις τα δάση για να χτίσεις τη φτωχική σου βίλα; Εσύ δε διεκδικείς δασικές εκτάσεις ως ιδιοκτησία; Εσύ δεν είσαι που γίνεσαι πυροσβέστης και μετά ζητάς ρουσφέτι για να πας σε γραφείο;
  Μην κρύβεσαι κατεργαράκο, Έλληνα, εσύ, που σου είναι εύκολο να κατηγορείς, αλλά σου είναι δύσκολο να καθαρίσεις το κτήμα σου από τα ξερόχορτα και να πας να βοηθήσεις στην πυρόσβεση, εκτός αν καίγεται ιδιοκτησία σου.
  Μην κρύβεσαι σε είδα. Ήμουν εκεί όταν δεν άφηνες να κάνουν διαπλάτυνση στον αγροτικό δρόμο για να μην χάσεις ένα μέτρο κτήμα, ήμουν εκεί που δεν αγόραζες πυροσβεστήρα για το σπίτι σου, που έβλεπες να καίει η φωτιά και έλεγες, εγώ τώρα πάω για μπάνιο στη θάλασσα.
  Βάλε μυαλό κατεργαράκο όσο είναι καιρός γιατί, οι πρώτοι που θα μας καταδικάσουν δια βοής, σε θάνατο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, θα είναι τα παιδιά μας.
  Κατεργαράκο, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που συμμετέχει, που αντιδρά, που αντιστέκεται, που στέκεται όρθια. Σ’ αυτήν ανήκεις, υπάρχει ελπίδα, από σένα, όχι από κόμματα και αποκόμματα.
  Εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, απλά με συμμετοχή και φιλότιμο, με εσένα ΠΑΡΩΝ, όχι απλό θεατή.
  Όπως τότε. Που έσωσες τους ναυαγούς από το ΣΑΜΙΝΑ, στην Πάρο.

  Διομήδης Στάθης 29/7/07
  stathisd@otenet.gr

  Απλά, πολίτης αυτής της χώρας, όπως όλοι.

 6. eipe8hke: «Κατεργαράκο, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που συμμετέχει, που αντιδρά, που αντιστέκεται, που στέκεται όρθια…»

  dierotomai: «mpas kai mou anebike kamia muwpia? giati den blepw kanenan na antidra…kai to kako einai oti den kribete kaneis..einai oloi stis paralies» :-S

  ps partalia (aka kaloperasakides) EIMASTE kai pera brexei 🙂
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: