το άρθρο…

Ακόμη περισσότερες αλλαγές στην «νεαρή»

κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Όσοι την αγοράσετε αύριο θα βρείτε το αφιέρωμα στα blog χωρίς την υπογραφή wanna-be-geek στο editorial.

Δυστυχώς η δημοσιογράφος που είχε την ευθύνη του ενθέτου, αποχώρησε προχθές από την εφημερίδα μάλλον για οικονομικούς λόγους.

Το ένθετο θα έχει προσωρινά, την υπογραφή του kokkinos_gatos .

Γνωρίζοντας όι το ένθετο με τα μπλογκ ήταν επιλογή του ίδιου του κου Γέρου, μου κάνει εντύπωση που δεν προσπάθησε ο ίδιος, να κρατήσει την wanna-be-geek στην εφημερίδα.

Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση και θα επανέλθει δριμύτερη…

Advertisements

 1. So_Far

  Και τώρα τί θα απογίνουμε χωρίς την ‘wanna-be- geek’? Χαμένοι είμαστε , το βλέπω, το νιώθω….
  έρχεται!

 2. γεια σας και χρονια πολλα.θα ηθελα να σας ενημερωσω για κατι απειλες που δεχομαι απο καποιον {εποτειθεται δυμοσειογραφο}που γραφει στην εφημεριδα σας.ειναι ο κωστας κοστελις και αυτος ο καραγκιοζης δεν σας τιμα καθολου ουτε εσας ουτε την εφιμεριδα σας.κριμα που τετοιει ανθρωποι ασχολουντα με τα ΜΜΕ.ΑΥΤΟς Ο ανρθωπος με εξαπατισε και οταν του το ειπα αρχισε να με απειλει.ΚΡΙΜΑ

 3. giokar13

  Θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη κατηγορία στρατιωτικών ,αυτή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ),οι οποίοι αριθμούν περί τις 20.000 σε όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων
  (Στρατός Ξηράς ,Πολεμικό Ναυτικό ,Αεροπορία.)
  Οι ΕΜΘ είναι σήμερα η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί και εργάζονται ουσιαστικά ως αορίστου χρόνου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών τους. Οι νεότεροί τους, ως κατηγορία εργαζομένων, Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) μονιμοποιούνται μετά την πάροδο επτά(7) ετών υπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΕΜΘ που διανύουν το 25ο έτος υπηρεσίας μιας και στον Στρατό Ξηράς οι πρώτοι υπαξιωματικοί έχουν μπει από το 1985 χωρίς στην πραγματικότητα να απολαμβάνουν το αγαθό της μονιμότητας. Το ειδικό όμως καθεστώς που διέπει συγκεκριμένα τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων καθιστά την μονιμότητα περισσότερο απαραίτητη από κάθε άλλο εργαζόμενο στο δημόσιο. Αυτή την στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται νόμο με στόχο την μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που είναι αορίστου χρόνου. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο στους ΕΜΘ αν συμπεριλαμβάνονται και αυτοί ως κατηγορία εργαζομένων ή αν θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά την εξαίρεση.
  Ζητήματα επίσης τίθενται και αναφορικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν εκ του γεγονότος ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της θητείας τους ήταν ασφαλισμένοι συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ ενώ υγειονομικά καλύπτονταν όπως και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έπειτα τους ενέταξαν στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης με συνέπεια όμως διπλάσιοι χρόνοι από εξάμηνα, μάχιμη πενταετία, καταδυτικά, πτητικά να χάνονται, διότι το ΙΚΑ δεν έχει στο καθεστώς λειτουργίας του διάταξη που να προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις. Βλέποντας παρόμοιες αδικίες το ελληνικό κράτος στον νόμο 3234/2004 ρύθμισε αντίστοιχα θέματα για τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛΑΣ προβλέποντας οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ να αποδίδονται στο Δημόσιο και η πενταετία που έχουν διανύσει στο ΙΚΑ να αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής και δημόσιας υπηρεσίας με την έκδοση αναγνωριστικής πράξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατά παράδοξο τρόπο οι ΕΜΘ είναι η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που δεν τους αναγνωρίζονται οι παραπάνω διατάξεις παρόλο που οι εισφορές τους στο ΙΚΑ ήταν υψηλότερες από αυτές των ομοιόβαθμων συναδέλφων τους.
  Τέλος παράδοξο αποτελεί και το γεγονός ότι οι ΕΜΘ μπορούν να εξελίσσονται μόνο μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστού και είναι και σε αυτή την περίπτωση η μοναδική κατηγορία εργαζομένων όπου για την προαγωγή δεν υπολογίζονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αλλά αποκλειστικά και μόνο ο τρόπος εισαγωγής τους στο ελληνικό δημόσιο.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω για την δική σας βοήθεια μέσω της δημοσιοποίησης του ανωτέρω κειμένου .
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: