Καθημερινές διαστροφές…

Η ανθρώπινη φύση περίεργη.
Οι διαστροφές συνήθως έρχονται στην ζωή μας όταν έχουμε λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα μας.

poster_7007_thumb.jpg

Όταν έχουμε εξασφαλίσει φαγητό, στέγη, χρήματα να αγοράσουμε τα αντικείμενα του πόθου μας, τότε το μυαλό μας αναζητά όλο και πιο έντονες ηδονές κρυμμένες συχνά σε σκοτεινά σοκάκια και βρώμικα ξενοδοχεία.
Φαντάζομαι αυτή είναι η εξήγηση για το γεγονός που περιγράφτηκε στο κουτσομπολίστικο «Λοιπόν» προχθές και αναπαρήχθει από τις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές παρόμοιου περιεχομένου.

golden_bj_award.jpg

Οι λεπτομέρειες γαργαλιστικές αλλά καθόλου ασυνήθιστες.
Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε σε παρακείμενο δρόμο του γνωστού νυχτερινού κέντρου, στου οποίου την μαρκίζα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, μέσα στο αυτοκίνητό του, να πεοθηλάζει τραβεστί με τον οποίο διατηρεί «σχέση» εδώ και καιρό…
Οι αστυνομικοί χλόμιασαν αλλά φαίνεται ότι δεν υπέκυψαν στον πειρασμό να τον αφήσουν να φύγει. Τον πήγανε στο τμήμα και μόνο όταν μπήκαν τα «μεγάλα μέσα», της δισκογραφικής, το γεγονός διεγράφη από το βιβλίο συμβάντων και ο γνωστός λαϊκός καλλιτέχνης γλύτωσε την δημόσια διαπόμπευση…
Το γεγονός δεν με σοκάρει για τον συγκεκριμένο, διότι ως γνωστό διατηρούσε εδώ και χρόνια σχέση με (άντρα) συνεργάτη του, ο οποίος συχνά αναλάμβανε και ρόλο μετρ στα μαγαζιά που εργαζόταν. Άλλωστε γνωρίζω από (σχεδόν) δεύτερο χέρι 😉 ότι η για πολλά χρόνια γυναίκα της ζωή του, τον παράτησε γιατί… δεν την ικανοποιούσε σεξουαλικά…

blowjob-accessible.jpg
Έχω αλλάξει στάση απέναντι στις σεξουαλικές διαστροφές, έχω γίνει πιο ανεκτικός, αποδέχομαι ευκολότερα ακόμη και θεωρώ αποκρουστικές κάποιες από από αυτές.
Αυτό που με τρομάζει είναι ότι αν στην θέση της μεγάλης φίρμας, βρισκόταν ο μπακάλης της γειτονιάς μου, τώρα θα τον έκραζε όλη η Αθήνα και οι κάμερες θα παίρνανε συνέντευξη από το παιδί του, ζητώντας επίμονα να μιλήσει για αν αγαπάει ακόμη τον πατέρα του- παρόλο που είναι ανώμαλος. Με τρομάζει επίσης η υποκρισία ανθρώπων που κρίνουν σκληρά, τέτοιου είδους περιστατικά ενώ στους δικούς τους κύκλους είναι γνωστό ότι επιδίδονται σε ακόμη χειρότερες ακολασίες.
Τέλος με τρομάζει ακόμη περισσότερο η δική μας αντίδραση όταν ενημερωθούμε για το συμβάν.

dcs281_125.gif

Είμαστε ικανοί να κατασπαράξουμε τον «δράστη» να τον καταγγείλουμε σαν ανίκανο σε ότι αφορά στην υπόλοιπη ζωή του.
Αναρωτιέμαι, ένας ανώμαλος τραγουδιστής είναι λιγότερο καλλίφωνος αν αποφασίσει να καταπιέσει τις ορμές του;
Ένας δημοσιογράφος που πιάστηκε στα πράσα με συνάδελφό του είναι χειρότερος ρεπόρτερ ή παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων από την στιγμή που υπέκυψε στο πάθος του;
Ένας πολιτικός που γουστάρει να ντύνεται γυναίκα, δεν μπορεί να είναι καλός υπουργός;
Η απάντηση είναι απλή, ας το παραδεχθούμε. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, δεν μας αφορά πια, αρκεί να ΜΗΝ παραμένει κρυφό.
Διότι αγαπητοί μου όταν άνθρωποι με εξουσία και ευθύνες όπως για παράδειγμα πολιτικοί, δημοσιογράφοι, υψηλόβαθμα στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κρύψουν τις λεγόμενες διαστροφές τους, τότε απλά είναι μαριονέτες στα χέρια του επιτήδειου που έχει πρόσβαση η ακόμη χειρότερα, αποδείξεις για τις ακραίες συμπεριφορές τους.
Με λίγα λόγια κανείς δεν ξέρει, πόσοι άνθρωποι εκβιάζονται και φυσικά υποκύπτουν στις προσταγές κυκλωμάτων που τους ελέγχουν και μαζί με αυτούς ίσως ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος από την δική μας καθημερινότητα.
Καλύτερα λοιπόν να αποευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας από τα μικροαστικά κόμπλεξ περί σεξουαλικότητας. Ας αποδεχθούμε όλοι το είδος μας, στην εξέλιξη του αναζητά όλο και πιο περίεργους τρόπους να ικανοποιήσει την ανάγκη του για σεξουαλική ηδονή και ας απελευθερώσουμε από το άγχος της αποπομπής όλους όσους είναι έρμαια των παθών τους και μαζί με αυτά, επίορκοι ως προς τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει.

Τι προτιμάμε άλλωστε, άρχοντες με κρυφά πάθη που υποκύπτουν στους εκβιασμούς ή ανθρώπους που νιώθουν ικανοποιημένοι σεξουαλικά και μπορούν να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος;

Και μην πιστεύετε αφελώς ότι έχουμε την οξυδέρκεια να επιλέγουμε για θέσεις ευθύνης ανθρώπους χωρίς αδυναμίες. Άρα το παραπάνω ερώτημα είναι δεν είναι μόνο θεωρητικό…

ΥΣ: Στις ανωτέρω διαστροφές βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται συμπεριφορές όπως η παιδεραστία που είναι κατά την γνώμη μου έγκλημα χωρίς πραγματική (με τα σημερινά δεδομένα) τιμωρία.

Τα σχόλια δικά σας…

Advertisements

 1. allmylife

  ευτυχής που δεν γνωρίζω ποιός είναι.
  είναι βιασμός η παραβίαση της ιδιωτικότητας.
  και νοσηρή η περιέργεια.

 2. Αν και το τελικό συμπέρασμα με βρίσκει σύμφωνο, έχω την αίσθηση ότι οι διαστροφές συνήθως υπάρχουν είτε έχουμε λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά μας είτε όχι. Απλώς εκδηλώνονται όταν λυθούν τα υπόλοιπα. Επίσης, αν και straight, δε θεωρώ διαστροφή την οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση ή πράξη μεταξύ εχόντων σώας τας φρένας ενηλίκων…
  Κρατώ ακόμα μια επιφύλαξη για το «αρκεί να ΜΗΝ παραμένει κρυφό». Για κανένα λόγο δεν αξίζει, πιστεύω, κάποιος να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δηλώνει τις ερωτικές προτιμήσεις του. Ακόμα κι αν ο ίδιος νιώθει ότι διαφέρει και πως οι επιλογές του δεν είναι γενικότερα αρεστές, μπορεί να χειριστεί αυτά τα θέματα με «διακριτικότητα».

  Αυτά… ως πρώτη σκέψη…

  May the Force b with u…
  papet

 3. LadyInPink

  Ομολογώ πως διαβάζω το «άρθρο» σου με μεγάλη προσοχή, με εκείνη την ματιά προς κάτι που σου τραβάει την προσοχή γιατί δεν το είχες …ξανασκεφτεί έτσι. (όχι ότι πετάω στα σύννεφα κάποιου άλλου πλανήτη! αλλά εννοώ ότι δεν είχα πάρει θέση μέσα μου για τη συγκεκριμένη διάσταση στην οποία οδηγείς το θέμα). Με έχεις προκαλέσει, ευχάριστα, να σκεφτώ η ίδια τι πιστεύω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αποφασίσει αλλά ξέρω ότι σε αυτό πρέπει να απαντήσω μέσα μου πώς το βλέπω. Από ποιά πλευρά είμαι.

  Θέλω κατ΄αρχήν να σου πω πως αυτό το θεωρώ πραγματικά «άρθρο» για στήλη εφημερίδας, νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο να προσπαθήσεις να το δημοσιεύσεις αν σε ενδιαφέρει και κάτι τέτοιο εκτός της προσωπικού ιστολογίου σου.

  Τώρα όσον αφορά την ουσία των σκέψεών σου που μοιράστηκες μαζί μας, είμαι ανεκτική, ναι κι εγώ, στις προσωπικές διαστροφές του καθενός ενήλικα που λειτουργεί εν πλήρη συνειδήσει την στιγμή που έπιλέγει να …»ξεφύγει» (οποιοσδήποτε υποστήριζε κάτι άλλο, θα ήταν καθαρά υποκριτικό πιστεύω). Όμως, ασφαλώς δεν θίγεις αυτό στο άρθρο σου, αυτό είναι ο κοινός τόπος σκέψης, πάνω στον οποίο στηρίζεις κάθε άλλο συλλογισμό σου. Αυτό που υποστηρίζεις είναι κάτι σαν την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών νομίζω. Κάπως έτσι δεν σκέφτεσαι ότι θα «λειτουργούσε» μια κατάσταση κατάργησης του κρυφού?
  Ναι μεν, αλλά, σε κάτι τέτοιες σκέψεις, δεν μπορώ παρά να είμαι και επιφυλακτική γιατί κατά βάθος με απογοητεύει η εικόνα της ισοπέδωσης του καλού και του κακού που και υπάρχει ήδη και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας διαχρονικά (συμβαίνει διαχρονικά στον καθένα μας ως άτομα και διαχρονικά στην κοινωνία ως σύνολο).

  Δεν είμαι καθόλου έτοιμη να απαντήσω.

  Θα πω μονάχα αυτό (και ίσως τα λέει όλα):
  Το πρώτο γκρεμοτσάκισμα που παθαίνει κανείς μετά το σχολείο (ως σχολείο εννοώ εδώ κάθε κατάσταση ζωής που είναι σχεδόν απολύτως ελεγχόμενη ώς προς την εισροή και την εκροή, και λίγο ιδεατή, αποστειρωμένη, σε άλλους μπορεί να οριοθετείται χρονικά με την σχολική περίοδο ζωής, σε άλλους όχι, να είναι πολύ μικρότερη ή και μεγαλύτερη) είναι η συνειδητοποίηση ότι τα πάντα υποκινούνται από οικονομικά συμφέροντα, τελικά δεν υπάρχει η ιδέα, η πολιτική βούληση, η πολιτική πράξη στρατηγικά σχεδιασμένη για την εξυπηρέτηση κάποιου υψηλού σκοπού, υπάρχει μεγάλη φθήνια που αγοράζεται πολύ ακριβά.
  Μετά (αν και η χρονική αλληλουχία μπορεί κατά περίπτωση να διαφέρει), έρχεται το δεύτερο μεγάλο γκρεμοτσάκισμα: η συνειδητοποίηση ότι, παράλληλα, το αν θα γίνει κάτι ή όχι, εξαρτάται από τυχαία και τυφλά διαστροφικά σεξουαλικά ένστικτα αρρωστημένων ανθρώπων. Και απο τη μια δεν μπορείς να του απαγορεύσεις του καθενός να τα έχει τα ένστικτα αυτά (αφού κι εσύ μπορεί να έχεις χειρότερα) αλλά από την άλλη, πες μου, τι φταίς να στηρίζεις τη ζωή σου στα ξένα ένστικτα αυτά?

  Εεε, το επόμενη μεγάλο γκρεμοτσάκισμα, το περιμένω ακόμα….(!)δεν μου έχει αποκαλυφθεί!!!

  (συγγνώμη για την κατάχρηση χώρου!)

 4. @Allmylife,
  έχεις δίκιο αν και σε δημόσια πρόσωπα που σε δημόσιο χώρο ικανοποιούν τις ορέξεις τους δεν θα συμφωνούσα εύκολα ότι πρόκειται για παραβιάση ιδιωτικότητας…
  @papet,
  υπάρχουν οι διαστροφές μέσα μας, αλλά νομίζω ότι κάποιες ακραίες συμπεριφορές, δεν θα βγαίνανε παρά υπο ορισμένες συνθήκες. Φυσικά ο όρος διαστροφή δεν χρησιμοποιείται στο κείμενο με την αρνητική της έννοια αλλά ήταν η μόνη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και να γίνω κατανοητός από όλους.
  Σχετικά με το “αρκεί να ΜΗΝ παραμένει κρυφό” θα σου θυμίσω ότι στην αγγλία μπορεί κάποιος gay, να γίνει πρωθυπουργός αρκεί να μην το κρύβει. Δεν αναφέρομαι σε δημοσιοποίηση λεπτομερειών, αλλά σε κοινοποίηση συμπεριφορών που αν μείνουν κρυφές κάνουν το πρόσωπο εύκολο θύμα εκβιαστών.
  thanks for the force… θα είναι χρήσιμη 😉
  @LadyInPinkEdit Link
  Καταπληκτικό το σχόλιό σου και είμαι χαρούμενος που σου έδωσα το ερέθισμα να σκεφτείς όσα περιγράφεις.
  Με το κείμενό μου δεν διαδηλώνω την αλήθεια, αντίθετα εκφράζω μια άποψη που υπάρχει στην δική μου σκέψη χωρίς απαραίτητα να είναι και η σωστή. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι τα συμπεράσματά μου έχουν να κάνουν με την επιβίωση τόσο των ανθρώπων που δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στα ένστικτά τους, όσο και όλων των υπολοίπων που συχνά το πληρώνουν ….
  (Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και τα κείμενα εδώ μέσα είναι γραμμένα συνειρμικά και όχι με την προσοχή που ένα άρθρο εφημερίδας αξίζει)

 5. LadyInPink

  Κιεγώ χάρηκα που σου άρεσε!
  …γιατί εκτός του ότι γράφτηκε πιο αυθόρμητα κι απ΄το αυθόρμητα,
  (δηλαδή σκεφτόμουν και έγραφα στην κυριολεξία, -δεν είχα σκεφτεί πρωτα τι θα γράψω ή με ποια σειρά θα στήσω τον συλλογισμό!-)
  κι εμένα μου άρεσε στο τέλος και τώρα θέλω να το …ξαναδιαβάζω!!!
  (και να το ξανασκέφτομαι/ξανασυζητώ με τον εαυτό μου!)
  :):):)
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: