Inspiration fairy (Η νεράιδα της έμπνευσης)

Η λάμπα του γραφείου του, αυτή, με την χάλκινη βάση και το πράσινο γυαλί να κατευθύνει το φως στην γραφομηχανή του,

είναι εδώ και μέρες, μόνιμα αναμμένη.

fairy_of_inspiration_jessica_galbreth.jpg

Άλλωστε τίποτα μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για νύχτα ή μέρα.

Από τα παράθυρά του είναι αδύνατο να περάσει φως. Βαριά παντζούρια, και ακόμη πιο αδιαφανείς κουρτίνες φροντίζουν, η απομόνωσή του, από τον έξω κόσμο να είναι απόλυτη.

Δεν ήθελε ποτέ να ξέρουν οι άλλοι ποιος είναι, τι κάνει, ούτε την σκιά του δεν θέλει να αναγνωρίζουν όταν, περπατάει για να σκέφτεται, η αν προτιμάτε, σκέφτεται για να περπατάει. Ακόμη περισσότερο όμως, τον ενοχλεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στον κόσμο. Στο λιτά διακοσμημένο του διαμέρισμα, δεν υπάρχει τηλεόραση, ραδιόφωνο, υπολογιστής, οποιοδήποτε μέσο που θα έφερνε τους έξω, μέσα του. Ακόμη και το ρολόι που του χάρισες για να του θυμίζει πως ήρθε η στιγμή, να ξεκουράσει το βλέμμα του-από τις λέξεις που αναπηδούν στην γραφομηχανή, ακόμη και αυτό δεν έχει λειτουργήσει εδώ και μέρες, παρατημένο δίπλα στο τζάκι χωρίς την απαραίτητη για την επιβίωση του ενέργεια από το κούρδισμα.

Το μόνο σημάδι πολιτισμού, η τηλεφωνική του συσκευή, ασύρματη για να μπορεί να σου μιλάει και να κινείται ταυτόχρονα, αυτή που εσύ του έφερες σαν δώρο για να πετάξει την κακομούτσουνη αμερικάνικη «παντόφλα» που είχε αποκτήσει χρόνια πριν, ακόμα και αυτή η συσκευή, απενεργοποιημένη κείτεται στο πάτωμα, αδύναμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε κλήση.

Στο πάτωμα βρίσκεται και όλη του η ζωή. Τσαλακωμένα χαρτιά, απομεινάρια της δημιουργικής του σκέψης, μισοσκισμένες σελίδες-άλλες γεμάτες προτάσεις και άλλες αδειανές με δυο τρία χτυπήματα γραφομηχανής πάνω τους, αρκετά για να δικαιολογούν την αποτυχία του, να μετατρέψει τις σκέψεις σε λόγο γραπτό.

Το καλαθάκι για τα σκουπίδια, δεν ήταν αρκετό να συγκρατήσει τον θυμό του.

Ένα απότομο ξέσπασμα, και όλο το περιεχόμενο χύθηκε σαν να ταν από υγρό.

Σαν να ταν τα δάκρυα που ρευστοποιήσανε τις λευκές κόλλες και αυτές απλωθήκανε παντού.

Κάτω από το ξύλινο γραφείο του, στο χαλί… μερικές καταφέρανε και φτάσανε μέσα στο τζάκι-έτοιμες να θυσιαστούν στο επόμενο άναμμα. Μια θυσία που αρνήθηκε επίμονα να τελέσει, προτιμώντας να αφήσει το παγωμένο του σπίτι, χωρίς την διέξοδο την καθαρτικής φωτιάς…

συνεχίζεται (ίσως)… εδώ

Advertisements

 1. Να συνεχιστεί οπωσδήποτε! 🙂

 2. inspiration fairy, είθε inspiration να του φέρει;)

 3. δηλαδή εσένα ποιος σε μισεί;

  εμένα η γνωστή κλίκα που κάνει πάντα σαματά επειδή είναι τενεκέδες…

 4. Χμ! Θα ‘ταν πολύ ωραίο να συνεχιστεί! 😉

 5. Πάω αμέσως να διαβάσω τη συνέχεια

 6. Ανώνυμος

  καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τελιω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. 1 Inspiration fairy (Η νεράιδα της έμπνευσης)-(2) « ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΔΕΣ . . .

  […] Inspiration fairy (Η νεράιδα της έμπνευσης) […]

 2. 2 Inspiration fairy (Η νεράιδα της έμπνευσης)-(3) « ΠΑΡΑΦΩΝΙΑΔΕΣ . . .

  […] ξυρίστηκε στου Λένιν;Εσύ σε ποιόν θεό πιστεύεις;Inspiration fairy (Η νεράιδα της έμπνευσης)Ο πιο αντισεξουαλικός άντρας στον […]
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: