Ρε μεγάλε, ποιόν κοροϊδεύεις;

Η ηλιθιότητά μας σαν κράτος, δεν έχει όρια.

Πουλάμε όσο όσο κάθε μας αρχή και αξία, πουλάμε την μάνα μας και τον πατέρα μας

και όταν δεν μας απομείνει τίποτα, απλά αναλαμβάνουν να μας ξεπουλήσουν οι πολιτικάντηδες που εμείς ψηφίσαμε σαν εκπροσώπους.

5107.jpg

Πάρτε για παράδειγμα τα έρμα τα μαθητευόμενα νιάτα.

Εδώ και δύο μήνες αντί να πηγαίνουν σχολείο, έχουν αράξει στα playstation, κάνοντας απανωτά ρεκόρ, περιμένοντας τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ τους, να ολοκληρώσουν τους εκβιασμούς.


Το θέατρο του παραλόγου από όποια πλευρά και αν το κοιτάξουμε.

Καταρχήν πως είναι δυνατόν αυτοί που παιδαγωγούν τα παιδιά μας, να είναι τόσο αναίσθητοι και τυχοδιώκτες, που τολμούν να εκβιάζουν, τον οποιονδήποτε υπουργό, οποιασδήποτε κυβέρνησης, στην πλάτη των μαθητών τους.

Με τι μούτρα θα γυρίσουν στο σχολείο όταν λήξει η απεργία.

Τι παράδειγμα έχουν δώσει. Μήπως έχουν αποτύχει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων, να σταθούν στο ύψος του ρόλου, που η κοινωνία μας τους ανέθεσε;

1el25b.jpg

Και μην μου πείτε ότι η απεργία είναι το ύψιστο δικαίωμα κάθε εργαζομένου γιατί αυτές οι ηλιθιότητες μόνο στην Ελλάδα ακούγονται.

Ο διάλογος κύριοι και κυρίες είναι το ύψιστο αγαθό της δημοκρατίας.

Ο διάλογος ,η διαπραγμάτευση, η πειθώ, η επιχειρηματολογία, είναι οι λέξεις που πρέπει να κυριαρχούν και όχι οι εκβιασμοί και οι συγκρούσεις.

Άλλωστε ας μην γελιόμαστε. Αν μου εγγυηθείτε ότι οι σημερινοί σας αρχηγοί, οι συνδικα-ληστές που πρωτοστατούν στις απεργίες, δεν πρόκειται να είναι οι αυριανοί μας βουλευτές, ή και ακόμη χειρότερα, οι υπουργοί παιδείας, που με το καπέλο του κυβερνητικού θα ξεχνάνε τα «δίκαια» αιτήματά σας, τότε ίσως αρχίσω να αλλάζω γνώμη για τον αγώνα σας.

Όμως μέχρι τότε θα βλέπω το δάσος και όχι το δέντρο και θα ξέρω μέσα μου βαθιά, ότι οι περισσότεροι από εσάς αγαπητοί δάσκαλοι, χάσατε μισθούς δύο μηνών για να κάνουν κάποιοι παιχνίδι πάνω στην πλατούλα σας. Όπως και εσείς έχετε το θράσος να κάνετε παιχνίδι πάνω στο ιερό λειτούργημα που αναλάβατε.

Εσείς και οι παπάδες δεν έχετε δικαίωμα να εκβιάζετε, γιατί καλός ή κακός επιλέξατε να είστε αυτό που είστε, δεν σας πίεσε κανείς.

Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να παραιτηθείτε όλοι μαζί, να βγείτε στο πεζοδρόμιο και να ψάξετε για δουλειά, πόρτα πόρτα όπως όλοι μας.

Και άν είστε καλύτεροι από μένα να πάρετε την δική μου θέση και ας μείνω άνεργος.

Αν έχετε σπουδάσει περισσότερα χρόνια, να πάρετε περισσότερα λεφτά.

Αν έχετε όρεξη, να εργασθείτε περισσότερες ώρες, να αναλάβετε διευθυντές μου και εγώ θα ανεχτώ και τις παραξενιές σας.

Αυτά για την ηθική του αγώνα σας.

Αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε και το βασικό σας αίτημα.

Δεκατέσσερα κατοστάρικα για πρώτο μισθό ζητάτε.

Τι να πω;

Εγώ θα σας έδινα και είκοσι.

Όμως εσείς οι σπουδαγμένοι θέλω να μαζευτείτε όλο μαζί και να βρείτε ένα τρόπο, ώστε όλο εμείς που έχουμε σπουδάσει τα ίδια χρόνια με εσάς, δουλεύουμε τις ίδιες ώρες και έχουμε τις ίδιες ημέρες διακοπών, να μπορέσουμε να πάρουμε ακριβώς τα ίδια ευρώπουλα από την πρώτη μέρα εργασίας μας. Γιατί έχω φίλους με 2 μεταπτυχιακά και εγκέφαλο ξουράφι, που είναι υποχρεωμένοι να ξεκινούν με τον βασικό μισθό, ξεχνώντας ακόμη και το επίδομα πτυχίου.

Μάλιστα όσοι δεν είμαστε τόσο τυχεροί και έχουμε και την ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα, φαντάζομαι ότι δικαιούμαστε και κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε το δημοσιοϋπαλληλίκι.

Γιατί πώς να το κάνουμε.

Αν εγώ λείψω από την δουλειά γιατί χθες είχε Eurovision και κοιμήθηκα αργά, δεν νομίζω ότι θα το ανεχθεί ο εργοδότης μου, ενώ εσείς έχετε αυτή την μικρή πολυτέλεια.

Όπως έχετε την πολυτέλεια να μην αξιολογεί κανείς την απόδοσή σας.

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν κάποιοι από εσάς, που αντί να κάθονται στα πανεπιστημιακά έδρανα, γεμίζανε τα café και τα μπλέ και τα πράσινα και πήραν το πτυχίο με αλληλογραφία.

Αφήστε που οι περισσότεροι από αυτούς, εξασφαλίζοντας από νωρίς την κομματική ταυτότητα και μαζί με αυτή την αποφοίτηση τους άνευ φοίτησης, είναι οι τωρινοί σας ηγέτες.

Αυτοί που δεν πατάνε στα σχολεία αλλά αράζουνε στο Κολωνάκι και καθορίζουνε τους αυριανούς εκβιασμούς χωρίς να σκεφθούν τις συνέπειες.

Όσο για τους πολιτικούς μας, αυτοί και αν είναι απαράδεκτοι.

Τα καημένα τα παιδάκια τους, όλα στριμωγμένα στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, φοιτούν για να γίνουν οι αυριανοί διάδοχοι.

Και οι ίδιοι, αδιάφορα καραγκιοζάκια, ανάλογα με το αν είναι στην κυβέρνηση η στην αντιπολίτευση, αλλάζουν το καπέλο τους και την στάση τους παραμυθιάζοντας το σύμπαν.

vz1el1a.jpg

Για εσένα μιλάω κυρία Γιαννάκου που αντί να ανεβάζεις το επίπεδο του διαλόγου, υποβιβάζεσαι στο λεξιλόγιο των καφενείων. Εντάξει, «δεν μασάς», αλλά τουλάχιστον εσύ τρως και εργάζεσαι σε χώρους που έχουν δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα.

Βρες λεφτά λοιπόν και κλείσε τις στέγες που στάζουν, ξαναχτίσε τα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμούς εδώ και δέκα χρόνια και φρόντισε ώστε τα παιδιά ΜΑΣ, να έχουν τις απαραίτητες συνθήκες για να μπορούν να απορροφήσουν την γνώση που λες ότι θες να τους παρέχεις.

Και αν δεν μπορείς να βρεις λεφτά, παραιτήσου για να πιέσεις ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ τον πρωθυπουργό να βρει την λύση.

Όσο για εσένα κύριε αντιπολίτευση, πρέπει να παραδεχθώ ότι εσύ φταις που σήμερα το ποτήρι μου ξεχείλησε.

dspphoto.jpg

Διάβασα βλέπεις ότι ο Georgakis ο δικός μας, όχι ό άλλος, αποφάσισε, να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να λήξει η απεργία.

Ρε μεγάλε, ποιόν κοροϊδεύεις; Αν ήθελες να λήξει η απεργία, δεν θα άφηνες να πεθάνουν τις πείνας οι δάσκαλοι και να αρχίσουν μόνοι τους να οπισθοχωρούν για να δραστηριοποιηθείς. Αν πραγματικά σε ένοιαζε, δεν θα έριχνες λάδι στην φωτιά, θα έθετες τον εαυτό σου στην διάθεση της κυβέρνησης ώστε να βοηθήσεις και εσύ να μην αρχίσει καν η κρίση. Αν οι δάσκαλοι είναι ο πόνος σου όπως λες, δεν θα ανεχόσουν έμμεσα ή άμεσα τις κυβερνήσεις του father σου, ή του άλλου που από τότε κάνει τον Κινέζο, οι οποίες εμφανώς δεν είχαν σαν προτεραιότητα τους, την παιδεία.

Και τέλος πάντων θα είχες μάθει καλύτερα ελληνικά για να μπορείς να μιλάς και να σε καταλαβαίνουμε ή έστω όταν μιλάμε να φανταζόμαστε ότι μας καταλαβαίνεις.

Σημ: Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση σου προτείνω τον εξής μνημονικό κανόνα ώστε να μην ξανα-μπερδέψεις τα κείμενα και αντί να μπαλώσουμε την αποτυχία να φωνάζουμε ότι βάφτηκε ο χάρτης πράσινος.

 

Λοιπόν, θυμήσου, αν ξανακερδίσει η Δεξιά τις εκλογές θα ψάξεις τον λόγο που έβαλες στην Δεξιά τσέπη, αν τις πάρεις, εσύ ψάξε για αυτόν στην Αριστερή (άντε πάλι, σε είπα αριστερό και θα χάρηκες).

179486523_875daa6156_m.jpg

Αν πάλι πάμε για επαναληπτικές ψάξε στην…. μεσαία.

Advertisements

 1. …γιατί ως γνωστόν: Η ΗΛΙΟΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ!!!

 2. KAT

  …. ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ … ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΕΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ … ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!!!

 3. Κάποιος φίλος Αραβας με τα ΄φρικτά ( σε προφορά ) Αγγλικά του είχε πει πει δεικτικά κάποτε » YOU Fucking Greeks You even cheat them Gods! them Mother! » ..
  και βολεύτηκαν με τις καταλήψεις οι πολιτικάντηδες.. και πέρασαν και κάποια μα8ηματάκια τα λαμόγια οι φοιτητο -πατέρες οι κομματικά οργανομένοι .., και πλ’ηρώσαν κανα χρόνο τις εκτός η εντός έδρας διακοπές των βλασταριών τους οι γονείς … και ουσιαστικά ακόμα κι αν γίνει και διπλή και τριπλή ακόμα εξεταστική ελάτε να μου πείτε εμένα πόσα «μα8ήματα κάποιοι κα8ηγητές 8α κυρήξουν αδίδακτα ( λόγω χαμένων διδακτικών ωρών κι εργαστηρίων) … πόσα 8α εξετάσουν και πόσα οι δόλιοι οι φοιτητές 8α έχουν πίσω τους στο τέλος του ΑΝοιξιάτικου Εξαμήνου… !
  Κρίμα να αφήνουμε τα παιδιά μας τυφλά στο όνομα της «τσέπης» κάποιων!
  Που είναι οι φωνές των γονιών? Μουγκα8ήμε ωρέ? Πού είναι η ψήφος μας? Αυτά ας τα 8υμη8ούμε στις επόμενες εκλογές κι ας μαυρίσουμε ολους τους αλητήριους πολιτικάντηδες .. ανεξαρτήτως αποχρώσεως!
  ————————————————–
  Λες ; «Και τέλος πάντων θα είχες μάθει καλύτερα ελληνικά για να μπορείς να μιλάς και να σε καταλαβαίνουμε ή έστω όταν μιλάμε να φανταζόμαστε ότι μας καταλαβαίνεις.»

  Φίλε μου Παράφωνε, μου επιτρέπεις να σου 8υμήσω κάτι..?
  Μiλάς για το «Paidi» που στην κηδεία του πατέρα του κάπου μέσα στον επικήδειο .. είπε » Πατέρα τάμα8ες? Πέ8ανες! … αλλά … bla bla bla… » Για ποια Ελληνικά μιλάμε τώρα? Αμερικανο-πολωνος είναι ο άν8ρωπος! Tι 8ες?
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: