Και όμως υπάρχουν εξαιρέσεις…

Το μόνιμο παράπονο μου από τους κάθε λογής πολιτικούς ήταν ότι διεκδικούσαν την ψήφο μας, χωρίς να μας προσφέρουν σαν αντάλλαγμα φρέσκες ιδέες και νοοτροπίες.

 

sophia-s.jpg

Ειδικά δε από τους νέους πολιτικούς περίμενα, ότι θα φέρουν στις αποσκευές τους, προτάσεις που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν από τις παραδοσιακές σχολές των εκπροσώπων μας.

Παρόλα αυτά, κάθε εκλογική αναμέτρηση με γέμιζε με απογοήτευση, γιατί τα σενάρια των λόγων τους, έμοιαζαν τόσο πολύ με τα «θα» που ακούμε τόσα χρόνια, που άλλαζα κανάλι επιλέγοντας κωμωδίες με πραγματικούς ηθοποιούς.

Όταν όμως το κατεστημένο σπάει, όταν ευχάριστες εκπλήξεις συμβαίνουν, οφείλω να τις παρακολουθώ και αν επιβεβαιώνονται να τις αναπαράγω.

Πριν λίγες ημέρες, στα ψιλά των εφημερίδων, διάβασα τις ιδέες μια νέας,τόσο στην ηλικία όσο και στην προσφορά της στα κοινά.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, για τον δήμο Αθηναίων, μεταξύ των άλλων πρότεινε, να δημιουργηθούν παιδικοί σταθμοί που να λειτουργούν όλη την ημέρα. Το σκεπτικό είναι να υπάρχει ένα κέντρο όπου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να μπορούν οι γονείς (η ο γονέας, όταν μιλούμε για μονογονεϊκές οικογένειες) να αφήσουν τα παιδιά τους σε καλά χέρια. Βρήκα την ιδέα εξαιρετικά απλή και εξαιρετικά χρήσιμη και αποφάσισα να παρακολουθήσω τις ¨κινήσεις¨ της εν λόγω υποψηφίας ελπίζοντας ότι δεν θα με απογοητεύσει.

Εδώ και μερικές ημέρες, πληροφορήθηκα ακόμη μία έξυπνη ιδέα της και με χαρά θα την προβάλω.

Η Σοφία Λουκέρη, σχεδιάζοντας έξυπνα την προεκλογική της καμπάνια, επέλεξε ένα πραγματικά ενδιαφέρον τρόπο να προβάλει τον εαυτό της, δίνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά δείγματα σοβαρότητας για το μέλλον.

Σήμερα στο κέντρο τεχνών του δήμου Αθηναίων (πίσω από το μέγαρο μουσικής) στις 20:00 θα γίνει δημοπρασία άνω των εκατό έργων ζωγραφικής. Τα κέρδη από αυτή την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της μοριακής έρευνας κατά του καρκίνου και τον ξενώνα παιδιών με καρκίνο «η φλόγα».

stath1.jpg

Είδα τον κατάλογο με τα έργα, είναι εξαιρετικά με τιμές έναρξης κάτω του 50% της αξίας τους.

Πιστεύω ότι όλοι όσοι αγαπάμε την τέχνη αξίζει έμμεσα ή άμεσα να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση ενισχύοντας παράλληλα τον σκοπό της.

Ελπίζω ότι και άλλοι πολιτικοί θα δοκιμάσουν να τραβήξουν την προσοχή μας με τίμιες και έξυπνες ιδέες… εγώ είμαι στην διάθεσή τους να βοηθήσω όσο μπορώ…

Advertisements

  1. The question is: where is she gonna find the money? More taxes maybe?
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: